Ove nedelje delimo sa vama jedan veoma lagan, ali ujedno i ukusan recept za punjene tikvice koje su idealne za svaki ručak. Ukoliko ste pre pripremali punjene tikvice, verujemo da ste ih punili tako što ih prvo prepolovite, pa potom izdubite polovinu i punite ih nadevom, međutim, recept koji vam danas predstavljamo je potpuno drugačiji. Sos od paradajza i punjene tikvice čine savršenu kombinaciju, a kako da pripremite ovaj specijalitet, saznajte u nastavku teksta!
NE PROPUSTITE: Neverovatno ukusna poširana jaja - recept
Sastojci:
5 manjih tikvica
oko pola kilograma mlevenog mesa (količinu mesa merite prema veličini tikvica koje kupite)
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
1 šolja pirinča
so, biber i ostali začini po želji
Sastojci za paradajz sos:
500ml paradajz sosa
1 veći, zreo paradajz
3 kašike ulja
začini - so, biber, beli luk
Način pripreme:
Tikvice dobro operite, posušite i potom zasecite gornji deo, na kome se nalazi peteljka. Izvadite sredinu tikvice malom kašikom ili alatom za čišćenje paprika.
Potom, sipajte maslinovo ulje u šerpu, mleveno meso, luk iseckan na kockive i ostale začine. Malo propržite meso pa mu dodajte i prirnač. Sve zajedno dinstajte dok se meso ne proprži i pusti sokove.
Tikvice napunite mesnatim nadevom i parčetom paradaza ili krompira zarvorite tikvicu.
Porom, u veći lonac, sipajte malo ulja, paradajz sos, iseckani paradajz i začine. Ostavite da sve proključa i potom dodajte tikvice. Kada ubacite tikvice u lonac smanjite vartu i preko njih stavite tanjir, kao na slici, Poklopite lonac i ostavite da se tikvice krčkaju na umerenoj varti 45 minuta! Ukoliko želite da vam sos bude gušći, onda sa paradajz sosom pomešajte pelat.
I vaše tikvice su gotove!
Ukoliko budete pripremale tikvice po našem receptu, pošaljite nam fotografije!
NE PROPUSTITE: Recept za ukusnu prolećnu salatu!
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari