Ne znamo da li ste bili u prilici da nekada probate poširana jaja, ali ukoliko niste, naš savet je da ih probate što pre. Zbog toga smo odlučile da sa vama ove nedelje podelimo recept za ovaj sočan i ukusan specijalitet. Iako način pripreme ovog jela deluje previše komplikovano, zapravo nije tako. Sve što vam je potrebno kako biste ih napravili jeste malo slobodnog vremena i dobro raspoloženje, a postupak pripreme mi delimo sa vama. Pažljivo pratite korake koje ćemo prikazati u nastavku teksta i nemate čega da se brinete!
NE PROPUSTITE: Musaka od starog hleba - recept koji morate da isprobate
Sasjtojci:
Jaja (onoliko koliko želite)
so
voda
sirće
Način pripreme:
Pre nego što počnete sa pripremom jela, proverite da li su jaja koja ćete upotrebiti sveža. To ćete učiniti tako što ćete u veliku činiju sipati vodu i potom ubaciti u nju jaja koja nameravate da upotrebite. Jaja koja padnu na dno su sveža i idealna su za pripremu ovog specijaliteta.
U veliku šerpu naspite hladnu vodu, sipajte nekoliko kapi sirćeta i stavite na šporet da voda proključa. Dok voda ne dođe do tačke ključanja, vi pripremite u drugoj dubokoj posudi hlanu vodu u koju ćete spustiti poširano jaje. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i kašikom ili varjačom napravite vrtlog od vode. Jaje iz frižidera razbijte direktno u vrtlog i nastavite da varjačom pravite kružne pokrete kako bi se vrtlog održavao.
Nakon tri do četiri minuta jaje pažljivo izvadite iz šerpe i prebacite u hladnu vodu, gde ga ostavite takođe nekoliko minuta, kako bi se ohladilo. Predlažemo vam da ukoliko niste vešti u kuvanju poširate jedno po jedno jaje, ne više odjednom.
Kada se jaje prohladi u vodi, ono je spremno za serviranje. Poširana jaja možete poslužiti sama ili pak uz njih jesti salatu, rižu ili povrće. Sve zavisi od vašeg ukusa.
Prijatno!
Ukoliko odlučite da napravite poširana jaja, pošaljite nam sliku na našu facebook stranicu!
NE PROPUSTITE: Recept za sočnu i hrskavu piletinu zapečenu u rerni
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari