Znate da volimo one recepte koji nisu komplikovani, a opet nam daju specijalitete koji su pravi raj za naše čulo ukusa. Takav smo izabrali i danas. Mleveno meso definitivno može da se sprema na različite načine, a u ovom slučaju će biti u kombinaciji sa povrćem i sa tortiljom , što znači da će buritosi koje ćete dobiti bez sumnje brzo postati zvezda vaše trpeze i njen čest gost. Zgodni za ručak, večeru, idealni za posluženje kada vam dolaze gosti, a pre svega zdrav obrok.
Uglavnom, recept vas čeka u nastavku - saznajte kako da pripremite buritose sa mlevenim mesom i povrćem.
NE PROPUSTITE: Jednostavan i bez kolač sa kokosom - recept
Potrebni sastojci:
8 tortilja srednje veličine
500 g junećeg mesa duplo mlevenog
1 velika glavica crnog luka
1 čen belog luka
3 paradajza srednje veličine
3 velike paprike - lepše će biti ako budu u različitoj boji - žuta, crvena, zelena
1 mala konzerva crvenog pasulja
Pavlaka
So, biber
Malo ulja
100 ml pasiranog paradajza
Uputstvo za pripremu:
Stavite malo ulja u dublji tiganj, pa kada se zagreje stavite sitno seckani crni luk, da se dinsta 2-3 minuta na smanjenoj temperaturi. Potom dodajte mleveno meso i dinstajte sve zajedno. Ispasirajte unutra i čen belog luka.
Paradajz i papriku pripremite tako što ćete ih iseći na kockice srednje veličine. Kada meso bude gotovo, dodajte pasirani paradajz i ostavite na ringli da ga meso upije- tako će biti sočnije. Dodajte isečeno povrće. Blago promešajte kako se paradajz ne bi izgnječio, ostavite na ugašenoj ringli još jedan minut, pa sklonite.
Dodajte i crveni pasulj, kao i začine po želji.
Tortilje ugrejte na tiganju i sa jedne i sa druge strane, stavite u njih punjenje koje ste pripremili, urolajte, pa isecite po dijagonali.
Sa buritosima na tanjiru možete sa strane poslužiti i malo pavlake, kao i svežu zelenu salatu.
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Piletina zapečena u rerni na italijanski način
Možete vi to same!
Naslovna foto: www.oldelpaso.co.uk
NAJPOPULARNIJI Komentari