Ukoliko bi trebalo da izaberemo jednu svetsku kuhinju sa kojom nikad nema greške, i čiji nam specijaliteti nikad ne bi dosadili, onda bismo tu čast bez sumnje ukazali Italijanima, koji su poznati kao vrsni kuvari. Ovog puta naša nepca je zagolicao recept koji se kao prvo brzo sprema - a znate da je nama važno da ne provedemo previše vremena u kuhinji za šporetom, a potom i zato što su svi sastojci u njemu nama omiljeni. Mekana i sočna piletina sa testeninom i sirom koji se topi, uz miris bosiljka - definitivno dobitna kombinacija za sve vas koji želite da svoj ručak ili večeru učinite posebnom.
U nastavku vas čeka recept za zapečenu piletinu u rerni na italijanski način. Ne sumnjamo da ćete želeti da ga što pre isprobate!
NE PROPUSTITE: Moderna keks torta sa belom čokoladom - bez pečenja
Potrebni sastojci:
400 g pilećeg filea
400 g pasta penne
Pola glavice crnog luka
Beli luk
Pavlaka za kuvanje - 200 ml
Malo mleka
250 g mocarele
Sušeni bosiljak
Sveži bosiljak
Malo putera
So
Biber
Maslinovo ulje
2 veća paradajza
Priprema:
Isecite pola glavice crnog luka, pa ga kratko dinstajte na malo putera koji ste stavili na ugrejani tiganj. Potom u tiganj dodajte piletinu koju ste prethodno iseckali na kocke, začinili biberom, solju i maslinovim uljem.
Prodinstajte na umerenoj vatri, i podlevajte piletinu sa malo mleka kako bi bila što mekša. Ne treba da dinstate duže od 10-ak minuta.
Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje, suvi bosiljak, ugasite šporet i ostavite tiganj na ringli još par minuta. Dodajte unutra i sitno seckani beli luk - jedan čen.
Stavite vodu za testeninu i skuvajte je prema uputstvu kako bi bila aldente. Nakon što ste procedili testeninu, dodajte u nju smesu sa piletinom.
Uzmite pleh, podmažite ga puterom, pa sve zajedno izručite u njega. Potom po vrhu poređajte mocarelu koju ste isekli na tanke šnite, kao i paradajz koji ste isekli na kolutove.
Sve to stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, da se peče dok lepo ne porumeni.
Kada se jelo malo prohladi, služite ga sa svežim bosiljkom.
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Moka čokoladna torta bez pečenja - recept
Možete vi to same!
Naslovna foto: bakeatmidnite.com
NAJPOPULARNIJI Komentari