Kada su letnji dani u pitanju, kao i naša potreba za slatkim zalogajima, koja i uprkos visokim temperaturama ne jenjava, sve što nam treba jeste neki preukusan kolač bez pečenja. A s obzirom na to koliko je ovaj što smo odabrali ukusan, ne sumnjamo da će se zadržati na našem slatkom meniju i kasnije, tokom hladnijih dana. A kada smo već kod ukusa, sve što ćemo reći jeste da su zvezde sastojci ove torte kafa i čokolada. Složićete se da je to sasvim dovoljno da nastavite sa čitanjem teksta.
U produžetku vas čeka recept za slasnu čokoladnu moka tortu bez pečenja.
NE PROPUSTITE: Sočna piletina zapečena u rerni sa pirinčem - recept
Potrebni sastojci:
450 ml ohlađene slatke pavlake
340 g maskarpone sira
70 g šećera
40 ml likera od kafe
2 supene kašike kakaa
1 kašičica instant kafe
1 kašičica vanilinog ekstrakta
Suvi čokoladni keks-biskvit po želji
100 g čokolade za kuvanje
Mleko i malo kafe za natapanje keksa
Uputstvo za pripremu:
U jednu posudu stavite slatku pavlaku, maskarpone sir, liker od kafe, šećer, kakao prah, ekstrakt vanile i instant kafu. Sve to lagano promešajte, pa umutite mikserom. Krenite sa laganom brzinom, pa postepeno ubrzavajte.
Fil treba da bude kompaktan.
Uzmite pleh željenog oblika i veličine, pa ređajte jedan red čokoladnog keksa i red fila. Keks prvo umačete u mlako mleko u koje ste dodali malo kafe - jačina po želji. Pazite da keks previše ne omekša. Na kraju umesto šlaga stavljate poslednji sloj fila. Na kraju ukrasite tortu naribanom čokoladom.
I vaša moka čokoladna torta je gotova.
NE PROPUSTITE: Fantastični trikovi u pripremi hrane - kuvajte kao profesionalac
Možete vi to same!
Foto: www.foodnetwork.com
NAJPOPULARNIJI Komentari