Da li u svojoj kuhinji koristite tahini namaz kao umak, ili pak dodatak jelima? Ukoliko ne, sigurni smo da koristite barem susam. A s obzirom na to da je susam ne samo ukusan, već i zdrav jer obiluje mineralima, otuda i naša sugestija da ukoliko do sada niste, isprobate pastu od susama. Njen tradicionalni naziv je tahini, i možete je dodavati jelima sa mesom, čorbicama, a takođe je nezaobilazni sastojak i čuvenog humusa. Ono što je kod tahinija fantastično jeste to da će vam za njena biti potrebno svega dva sastojka, i malo soli.
U nastavku pročitajte kako da jednostavno i brzo pripremite zdrav i ukusan namaz od susama - tahini.
NE PROPUSTITE: Tradicionalni francuski Brioche slatki hleb
Sastojci:
300 g susama
40 g ulja od susama (može i maslinovo)
So po želji
Priprema:
Propžite susam na tiganju na slaboj vatri dok ne dobijete zlatno žutu boju. Potom ga stavite u blender ili secko sa jačim noževima, i usitnite ga maksimalno. Zatim postepeno dodajete ulje i blendate sve vreme sve dok ne dobijete glatku smesu.
Po želji posolite.
Tahini čuvate u teglici u frižideru: Slobodno ga dobro promešajte pre svake upotrebe.
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Šampanjac krem - desert u čaši
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari