Ljuta hrana je itekako poželjna s vremena na vreme u ishrani. Zašto? Razloga je više.
Pomaže pri mršavljenju, sprečava rak, štiti srce, snižava krvnih pritisak, oslobađa od besa...
Ukoliko ste ljubitelj ljute hrane sigurni smo da u domu uvek imate neki ljuti sos ili koju feferonu.
A šta mislite da napravite čili sos koji će vam uvek biti pri ruci da začinite svoja jela.
Pogeldajte recept i saznajte kako se sprema!
Potrebni sastojci:
40 g svežih čili papričica (raznih vrsta, po volji),
1 glavica pečenog belog luka,
2 i 1/4 šoljice belog alkoholonog sirćeta,
2 kašike braon šećera,
2 kašike soli.
Priprema:
Korak 1: Čili papričice (bez peteljki) i pečeni beli luk (istisnute ga iz ljuske) stavite u multipraktik i usitnite. Pomešajte sirće, šećer i so, stavite u mali lonac i zagrijte do vrenja. Povremeno mešajte dok se šećer ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Korak 2: Čili smesu staviti u teglicu i prelijte mešavinom sirćeta, šećera i soli. Ako je potrebno dodajte još sirćeta, da smesa bude potpuno pokrivena. Zatvorite teglu i držite je u frižideru, gde može stajati od 3 meseca do godinu dana.
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajta: thehealthychef.com
NAJPOPULARNIJI Komentari