Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Recept za ratatuj u tepsiji – francuska kuhinja – posno/vegetarijansko

Ovo obavezno morate da probate - ratatuj u tepsiji!

U pitanju je francuski recept koji se bazira na povrću - sočan je, ukusan i jako lak za pravljenje!

Uz sve to je izuzetno zdrav, a mogu ga jesti i osobe na postu i vegetarijanci.

Ukoliko želite da svom organizmu podarite obrok pun vitamina i minerala, da pročistite digestivni trak i napravite pauzu od teške masne hrane onda definitivno pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema ratatuj!

 

Potrebni sastojci:

Za sos:
1 crni luk,
2 šargarepe,
2 celera,
1 kašika putera i maslinovog ulja (za posnu varijantu umseto putera iskoristite biljni markarin),
2 čena belog luka,
1 žuta i 1 crvena paprika babura,
2 čili papričice,
800g paradajz sosa,
1 kašičica mešanih začina Provanse (ako nemate njih, možete upotrebiti neki drugi francuski začin),
So, biber,
6 svežih listova bosiljka
Seckano povrće:
2 žute tikvice
2 zelene tikvice,
2 patlidžana,
6 paradajza.

* Svo povrće iseckajte na što tanje kolutove.

Začinskli preliv: 2 kašike ulja, 1 kašičica isitnjenog belog luka, 1 kašičica iseckanih listova majčine dušice, so, biber.

Priprema:

Korak 1: Ispecite paprike, ostavite ih da se napare 15min kako bi se lakše oljuštile. Pripremite povrće. Šargarepe, celer i crni luk iseckajte na sitne kockice; beli luk i listove majline dušice što sitnije; a obe vrste tikvice, patlidžan i paradajz na što tanje kolutove (oko 2mm debljine). Pečene paprike ogulite, očistite od semenki i iseckajte na kockice. 

Korak 2: Na vrelom maslinovom ulju i istopljenom puteru 10min dinstajte luk, šargarepu i celer, pobiberite i dodajte beli luk, pa dinstajte još par minuta i na kraju ubacite i pečenu papriku i paradajz sos. Začinite mešavinom začina iz Provanse. Kuvajte sve zajedno još 20ak min.

Korak 3: Ubacite sos u blender, dodajte sveže listove bosiljka i sve meljite da dobijete kašastu masu. Vratite smesu nazad u tiganj. Preko poredajte okrugle kriške povrća. Posolite, pobiberite i prelijte mešavinom maslinovog ulja, belog luka i isitnjene majčine dušice. Pokrijte aliminijumskom folijom i ubacite u rernu da se peče 3 sata na 140 stepeni. Skinite foliju, pa pre serviranja vratite da se zapeče 45min na 180 stepeni.  Pospite svežim bosiljkom i poslužite. 

Ratatuj se obično ide kao prilog uz glavno jelo, ali može da se serivra i samostalno sa kuskusom, pastom, pirinčem ili hlebom. Prijatno!

Možete vi to same!

Fotografije: harbiyiyorum.com

29.04.2015 11:51
 

Ne propustite

  • 5 voćki i povrćki koje ste jeli na pogrešan način

  • Brzi tortilja sendviči sa povrćem i pršutom - recept

  • Recept za gambore u sosu od belog luka - posno

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

5 povrćki koje vam pomažu u borbi sa kilogramima !

U sezoni izvanredne ponude raznog povrća mogu da se prave jednostavna i ukusna dijetalna jela, koja će na lakši način...
Scroll up