Ako ste poput nas sigurni smo da ćete jesti mnogo više narandži, kivija, nara, cvekle i avokada ukoliko otkrijete lakši način da dođete do njihovo jestivog ukusnog ploda!
Znamo da vam ide na živce kada se mučite da oljuštite narandžu ili mandarinu, pa se još i ulepite od soka koji puste.
A posebno vas nervira išto kada ljuštite kuvi pola bacite sa korom.
Da ne pominjemo nar i njegove bobice!
Muke sa ovim voćkama nestaće jednom za svagda uz pomoć ovih jednostavnih trikova!
Savladajte ih i počnite da jedete ove zdrave namirnice svaki dan!
Narandža i mandarina
Isecite vrhove s obe strane, zasecite koru uzduž na jednom mestu, uhvatite prstima i raširite. Plod narandže/mandarine će vam biti ,,na izvol'te'' - bez ulepljenih prstiju i soka koji curi!
Cvekla
Koliko vas zna da skuva cveklu? Nema puno podignutih ruku?
Ne brigajte, ne morate ni da znate! Cvekla je zapravo najzdravija kada se jede sveža! Možete je konzumirati isto kao šargarepu. Iseckajte je na kružiće ili štapiće, ali možda i najbolja kombinacije jeste da narpavite vitaminsku salatu koja će biti prava blagodet za vaš organizam! Narendajte šargarepu, kiselu jabuku i cveklu u razmeru koji želite, začinite balzamiko sirćetom i uživajte u osvežavajućoj zdravoj salati!
Nar
Svako ko je bar jednom presekao nar na pola zna koja je muka izvaditi ukusne bobice iz njegove unutrašnjosti. Zato, nikada to više nemojte da ponovite! Umesto toga, kao i kod naradže, odsecite vrhove s obe strane, pa malim nožićem zasecite koru od jedne do druge strane deleći voćku na četvrtine. Ubacite palčeve u sredinu i otvorite nar. Bobice ćete sada poptuno lako osloobditi i brzo smazati .
Kivi
Prosto je šteta guliti kivi uz pomoć noža. Polovina hranljivog dela ostane na kori koju odbacite, tako da u suštini ni ne iskoristite sve što možete od ove zdrave tropske voćke. Nož bi trebalo da koristite smo u jednu svrhu - da presečete kivi na pola. Posle toga se latite kašičice i jedite kivi kao sladoled - tako što ćete ga dubiti kašikom!
Avokado
Znate li da polovina avokada ima samo 160 kalorija! Zato sledeća užina između obroka neka vam bude upravo ova voćka. Presecite ga na pola i pojedite kašikom kao sladoled! Za dodatni ukus pospite ga sa malo morske soli i soja sosom.
Možete vi to same!
Fotografije: Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari