Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Čokoladni kolač sa kikirikijem - recept

Ovaj kolač ćete obožavati jer se pravi brzo i ima sjajan ukus! smiley Opsednutost čokoladom ne prestaje, a pojedine dame misle da se povećava pogotovo kada osete stres. Ukoliko i vi ne možete da odolite čokoladnim kolačima, klasičnoj čokoladi i svim drugim slatkišima sa kakao prelivom na pravom ste mestu. Mi vam donosimo recept za ukusan i ultra brz čokoladni kolač od čokolade i kikirikija, uz koji ćete se opustiti i uz šolju kafe, odmoriti misli! Idealan je za tople dane, jer ne zahteva previše vremena i truda, a sigurni smo da će se vama i vašim gostima dopasti. Svi će vam tražiti recept!

U nastavku, sledi recept za čokoladni kolač sa kikirikijem. 

 

NE PROPUSTITE: PLAVA LAGUNA SMOOTHIE - OMILJENO OSVEŽENJE

 

Da li volite čokoladu? smiley

Čokolada podstiče hormone sreće tako da osećate manju količinu stresa i sa poslovnim i privatnim obavezama se izborite uz osmeh. Postoje i dijete koje podrazumevaju unos čokolade, naravno umeren, kako bi zadovoljili potrebu za slatkišima. Sam kakaa, ima u sebi veliku količinu gvožđa i može sa drugom zdravom hranom poboljšati krvnu sliku.

A pored čokolade ova ukusna poslastica podrazumeva i kikiriki puter, koji je voljen i poznat širom sveta. Ovim receptom osvojićete decu ali i odrasle.

Sastojci:

4 šolje putera od kikirija

Šest kašika maslaca

Tri šolje šećera u prahu

1 kašičica soli

Dve kašike ekstrakta vanile

800 gr crne čokolade

Dve kašike kokosovog ulja

100 grama usitnjenog kikirikija

Način pripreme:

- Posudu u kojoj ćete pripremati kolač namažite kokosovim uljem. Kada je nauljite kokosovim uljem ostavite je sa strane i počnite sa pravljenjem fila.

- U posudi srednje veličine otopite maslac i pomešajte ga sa puterom od kikirkija i isitnjenim kikirikijem. Zatim dodajtee ekstrakt vanile, šećer u prahu i so. Mešajte smesu na tihoj vatri sve dok se ne dobije kremasta smesa.

- Potrebna vam je još jedna činija u kojoj čete izlomiti čokoladu na kockice pomešati je sa kokosovim uljem a zatim mešati na tihoj vatri. Potrebno je nekoliko minuta da se čokolada lepo rastopi. Dok trepnete može zagoreti i zalepiti se za posudu, zato je mešajte drvenom varljačom i uživajte u zanosnom mirisu.

- Kada je drugi deo smese spreman, izručite polovinu u pripremljen kalup za kolače tako da ravnomerno padne na dno. Naš savet je da najpre stavite papir za pečenje u posudu, kako se čokolada ne bi zalepila. Zatim kalup odložite u frižider na desetak minuta i kada se čokolada stvrne vreme je da izručite pripremljenu smesu od kikiriki putera. Dajte joj pet minuta da se malo stvrdne u frižideru a onda je počastite završnim slojem čokolade.

Kolač se pravi veoma brzo, ali mu je potrebno vreme za hlađenje. Garantujemo oduševljene, što izgledom kolača, što njegovim ukusom.

Prijatno!

 

Foto. izvor

04.07.2021 07:54
 

Ne propustite

  • Tiramisu sladoled - recept

  • Fantastični domaći puding sa jagodama - recept

  • Aperol spritz - kako da sami napravite neodoljivo osvežavajuće piće?

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Mir Fruške gore: Mesto gde se diše punim plućima

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • Šta obući kao gošća na venčanju? Vodič kroz dress code i predlozi haljina

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • 10 zlatnih saveta kako da vaše dvorište zablista ovog proleća!

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Letnja užina - lubenica na malo drugačiji način

Možda su i vas kao decu plašili da će vam ukoliko pojedete seme lubenice stomak porasti, a unutar njega ćete morati da...
Scroll up