Ovaj kolač ćete obožavati jer se pravi brzo i ima sjajan ukus! Opsednutost čokoladom ne prestaje, a pojedine dame misle da se povećava pogotovo kada osete stres. Ukoliko i vi ne možete da odolite čokoladnim kolačima, klasičnoj čokoladi i svim drugim slatkišima sa kakao prelivom na pravom ste mestu. Mi vam donosimo recept za ukusan i ultra brz čokoladni kolač od čokolade i kikirikija, uz koji ćete se opustiti i uz šolju kafe, odmoriti misli! Idealan je za tople dane, jer ne zahteva previše vremena i truda, a sigurni smo da će se vama i vašim gostima dopasti. Svi će vam tražiti recept!
U nastavku, sledi recept za čokoladni kolač sa kikirikijem.
NE PROPUSTITE: PLAVA LAGUNA SMOOTHIE - OMILJENO OSVEŽENJE
Da li volite čokoladu?
Čokolada podstiče hormone sreće tako da osećate manju količinu stresa i sa poslovnim i privatnim obavezama se izborite uz osmeh. Postoje i dijete koje podrazumevaju unos čokolade, naravno umeren, kako bi zadovoljili potrebu za slatkišima. Sam kakaa, ima u sebi veliku količinu gvožđa i može sa drugom zdravom hranom poboljšati krvnu sliku.
A pored čokolade ova ukusna poslastica podrazumeva i kikiriki puter, koji je voljen i poznat širom sveta. Ovim receptom osvojićete decu ali i odrasle.
Sastojci:
4 šolje putera od kikirija
Šest kašika maslaca
Tri šolje šećera u prahu
1 kašičica soli
Dve kašike ekstrakta vanile
800 gr crne čokolade
Dve kašike kokosovog ulja
100 grama usitnjenog kikirikija
Način pripreme:
- Posudu u kojoj ćete pripremati kolač namažite kokosovim uljem. Kada je nauljite kokosovim uljem ostavite je sa strane i počnite sa pravljenjem fila.
- U posudi srednje veličine otopite maslac i pomešajte ga sa puterom od kikirkija i isitnjenim kikirikijem. Zatim dodajtee ekstrakt vanile, šećer u prahu i so. Mešajte smesu na tihoj vatri sve dok se ne dobije kremasta smesa.
- Potrebna vam je još jedna činija u kojoj čete izlomiti čokoladu na kockice pomešati je sa kokosovim uljem a zatim mešati na tihoj vatri. Potrebno je nekoliko minuta da se čokolada lepo rastopi. Dok trepnete može zagoreti i zalepiti se za posudu, zato je mešajte drvenom varljačom i uživajte u zanosnom mirisu.
- Kada je drugi deo smese spreman, izručite polovinu u pripremljen kalup za kolače tako da ravnomerno padne na dno. Naš savet je da najpre stavite papir za pečenje u posudu, kako se čokolada ne bi zalepila. Zatim kalup odložite u frižider na desetak minuta i kada se čokolada stvrne vreme je da izručite pripremljenu smesu od kikiriki putera. Dajte joj pet minuta da se malo stvrdne u frižideru a onda je počastite završnim slojem čokolade.
Kolač se pravi veoma brzo, ali mu je potrebno vreme za hlađenje. Garantujemo oduševljene, što izgledom kolača, što njegovim ukusom.
Prijatno!
Foto. izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari