Ako ste raspoloženi za palačinke na malo drugačiji način, predlažemo da američke palačinke začinite kokosom i prelijete ih aromatičnim pireom od manga. Kremasta tekstura pirea se savršeno uklapa sa mekoćom palačinki, a svoje nepce ćete iznenaditi drugačijim i pomalo egzotičnim ukusima. Mango je poprilično sladak, pa dodavanje šećera u pire neće biti neophodno. Visoko zaslađene sirupe ostavite po strani i pripremite palačinke za desert ili doručak. Recept vas čeka u nastavku teksta.
NE PROPUSTITE: Mini krem pite sa kokosom i bananama - recept
Sastojci za jednu porciju (dve palačinke):
160 - 170 g seckanog manga
1 kašičica soka od limete ili limuna
30 g brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
120 ml mleka (možete, po želji, koristiti i bademovo mleko)
1 kašika ulja (možete, po želji, koristiti i kokosovo ulje)
3 velika belanca
1 kašičica ekstrakta od vanile
kokosovo brašno
Priprema:
Mango i sok od limuna stavite u blender i miksajte dok ne dobijete smesu konzistencije pirea. Pire sipajte u činijicu. Preliv za palačinke nikad nije bio brže spreman.
U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo. U drugoj činiji, pomešajte vlažne sastojke - mleko, ulje, belanca i ekstrakt vanile. Mešajte žicom ili mikserom najmanje 1 minut. Zagrejte tiganj za palačinke ili adekvatan teflon tiganj. Potom sjedinite suve i vlažne sastojke. Kada sve sastojke promešate, testo bi trebalo da bude nešto gušće od tradicionalnog testa za palačinke. Ukoliko je previše gusto, testo možete razrediti mlekom.
U zagrejan tiganj, sipajte dovoljno testa da formirate palačinku. Pecite 2-3 minuta sa obe strane, dok palačinka ne dobije zlatnu boju.
Navedena količina sastojaka je dovoljna za jednu porciju, odnosno doručak za jednu osobu. Ako živite sami i želite topao doručak koji neće iziskivati previše vremena, američke palačinke sa pireom od manga su pravo rešenje! Ako vam dolaze gosti, količinu lako možete prilagoditi.
Na samom kraju, palačinke prelijte pireom od manga i pospite kokosovim brašnom. Ukoliko ste biljno ulje zamenili kokosovim tokom pripreme, dobićete dodatnu dozu aromatičnog ukusa.
NE PROPUSTITE: Parfe sa jagodama i keksom - ukusan desert u čaši
Prijatno!
Foto: izvor
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari