Sigurni smo da jedva čekate ponedeljak kako bi proverili novi recept koji je naša draga Maja Petrović podelila s nama i vama.
Ovog puta u pitanju je zdrav i ukusan doručak - galete bez glutena.
Osim što su zdrave, priznaćete da izgledaju sjajno.
U međuvremenu, nadamo da se da pratite sve novosti na Majinom blogu, Vitki gurman.
Takođe, verujemo da ste nabavili njenu fenomenalnu knjigu, Gurmanske veze, u kojoj vas čeka mnoštvo izvrsnih recepata i korisnih saveta.
NE PROPUSTITE: Rolat od piletine i spanaća s tikvogetama
Potrebno je:
• oko 100 g kozjeg sira (mekši, tekstura kao feta – ako neko ne voli, može i kravlji)
• 2 jaja
• 0.6 šolje brašna od susama i suncokretovih semenki (samleveno u mlinu za kafu)
• 3 kašike proteina pirinča (opciono, može i više „brašna“)
• 1/2 kašičice praška za pecivo
• 2 kašike neutralne pavlake ili punomasnog mleka
• prepuna kašika rastopljenog maslaca
• opciono: cela zrna susama (može i crni susam)
Sve sastojke izmešajte.
Rernu zagrejte na oko 160-170 stepeni. Sipajte masu u silikonski kalup za galete.
Može da se koristi i kalup za mafine, gde se masa sipa tanko i dobija oblik krekera (pecite u više tura).
Takođe, testo je pogodno i za aparat za galete.
Servirajte sa sirom, domaćim jajima, povrćem ili domaćom paštetom.
NE PROPUSTITE: Zdrav doručak: sendvi sa humusom i jajima
Recept i fotografije: Maja Petrović autorka bloga “Vitki gurman”.
Više zdravih i ukusnih recepata, od namirnica koje su afrodizijaci, možete pronaći u njenoj knjizi Gurmanske veze.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari