Predstavljamo vam nisko kaloričnu verziju pizze, koja se pravi veoma lako!
Svi mi volimo da jedemo pizzu, ali smo često u dilemi da li zaista vredi pojesti sve te ukusne kalorije?
Dosta smo dugo pokušavali da nađemo najukusniju alternativu i konačno smo uspeli i to verovali ili ne uz plavi patlidžan! Pored toga što je veoma zdrav za konzumiranje,
može poslužiti kao zamena za pizza testo (naročito se preporučuje da koristite njega ako ste alergični ili intolerantni na gluten) jer nema ni gram brašna!
Priprema je veoma brza i jednostavna, pa bismo prešli odmah na potrebne sastojke:
Potrebni sastojci: (za 2 osobe)
1. plavi patlidžan - 2 komada
2. beli luk (sitno iseckan)
3. maslinovo ulje - 2 kašike
4. sitno iseckan paradajz (može i onaj iz konzerve)
5. so
6. biljni začini (po ukusu) - origano, mirođija, itd...
7. 150gr mozzarella sira i 150gr parmezana - narendani
8. svež bosiljak
Priprema:
1. Isecite patlidžan na kolutove (oko 3-4cm debljine) i posoljene ih postavite na ubrus da bi ispustili tečnost.
Biće potrebno otprilike pola sata da potpuno ispusti vodu iz sebe,
2. u međuvremenu spremite beli luk za dinstanje i ubacite paradajz.
3. primetićete da je patlidžan ispustio svu vodu dok ste dinstali luk i paradajz. Spremite sireve i sitno iseckani bosiljak.
4. Na pleh ubacite patlidžan i začinite ga biljem. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ne bi trebalo da ih prepečete, zato što ćete ih kasnije vratiti nazad u rernu sa sosom i sirom.
5. Stavite paradajz sos i pospite izrendanim sirom. Zapecite u rerni na još 20 minuta ili dok se sir ne otopi.
Ove mini pizze najlepše idu uz nešto ljutkasto, jer im tada jača intenzitet ukusa.
Ovaj recept je veoma jednostavan, ne sadrži gluten i idealan je za ljude koji ne vole meso.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari