Kada su naša omiljena jela u pitanju, samo ćemo reći da se visoko na listi kotiraju ona koja nose epitet italijanski specijaliteti. Tako se na našoj trpezi često nađu špagete u svim svojim varijantama, a u poslednje vreme su nam poseban favorit špagete zapečene u rerni. Recimo da bi naša ocena ovog jela bila sledeća - stepen ukusa običnih špageta (onih koje nisu zapečene ), pa puta 10! Pogotovo kada im se dodaju svi oni sastojci koji idi u ovaj recept. Način pripreme nije ni najmanje komplikovan, tako da je ostalo samo da sledite uputstva prema receptu koji vas čeka u nastavku.
Saznajte kako da napravite zapečene špagete sa mlevenim mesom i mocarelom.
NE PROPUSTITE: Mirisne rolnice sa cimetom i čokoladom - raj za nepca
Potrebni sastojci:
1 pakovanje špageta
500 g mlevenog junećeg mesa
1 glavica crnog luka - sitno iseckan
2 čena belog luka - izgnječena
Pasirani paradajz - 300 ml
200 g krem sira
350 g svežeg mocarela sira
So, biber, svež seckani peršun
Ulje
Priprema:
Na malo ulja dinstajte par minuta seckani crni luk, dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk, i odmah mleveno meso, kao i seckani list peršuna, pa dinstajte sve zajedno oko 10-15 minuta na umerenoj temperaturi. Pred kraj dodajte pasirani paradajz i krem sir, i sve to dobro promešajte. Dodajte so i biber po ukusu.
Za to vreme skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Kada ste ih dobro iscedili, sjedinite špagete sa smesom od mlevenog mesa.
Potom namažite pleh sa malo ulja ilii putera, i izručite sve unutra. Nasecite mocarelu u kolutove i poređajte je ravnomerno po površini.
Špagete stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 45-50 minuta, dok lepo ne porumeni.
I vaše zapečene špagete sa mlevenim mesom i mocarelom su gotove i spremne za posluženje.
NE PROPUSTITE: Mille-feuille: Recept za svetski poznat kolač
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari