Da li ste čule nekada za onu "dress to impress"? Lovačke šnicle u sosu od pečuraka su upravo to! Savršeni spoj jakog i začinjenog ukusa junetine i kremastog sosa od šampinjona. A pogotovo kada imate neki poseban povod da ih spremate, a mi smo imale baš takav, jer smo odlučile da još jednom kuvamo za one koje volimo. Tako smo Tijana i ja rešile da Ivani priredimo specijalan doček. Kada kažemo specijalni - mislimo sa plodovima tora, kojih se toliko uželela nakon što je nedelju dana provela na Adi Bojani, gde je slovo spalo samo na plodove mora. Naravno, kako bismo dostojno odgovorile na ovaj izazov, prvo smo posetile našu Idea radnju, u potrazi za potrebnim sastojcima, gde nam je NAŠ mesar obezbedio juneće meso najboljeg kvaliteta.
A ostalo je istorija. U video snimku koji sledi pogledajte kako smo se provele tokom kupovine u Idei, i kako je izgledao taj susret nas tri željne ćaskanja, uz sočne lovačke šnicle u sosu od pečuraka.
NE PROPUSTITE: Najsočniji pileći ražnjići ikad + recept za tajnu marinadu
Klik na PLAY!
POTREBNI SASTOJCI:
- 500 g junećih šnicli
- 2 manje glavice luka
- 450 g šampinjona
- 300 ml pavlake za kuvanje
- Kesica začina za lovačke šnicle
POTREBNI SASTOJCI ZA PRILOG:
- 500 g belog krompira
- 100 ml mleka
- Kašika maslaca
- So & biber
UPUTSTVO ZA PRIPREMU:
Luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta. Vodite računa da ne zagori! Kada se fino uprži vreme je za dodavanje šnicli.
Šnicle olupajte, ali ne preterujte u istanjivanju. Zasecite ivice kako biste sprečili da mnogo promene oblik. Ubacite ih u šerpu preko luka i vodite računa da ih odmah par puta okrenete kako se ne bi zalepile za šerpu. Kada krenu da se skupljaju i oslobode malo prostora dodajte i ostale. Kada se na njima primeti trag od prženja prelijte ih vodom i poklopite šerpu. Ostavite ih nekih 20 minuta da se krčkaju.
Dok se meso dinsta isecite pečurke na listiće. Kako biste ubrzali proces kuvanja sada možete pripremati i prilog koji ćete servirati uz lovačke šnicle.
Dodajte pečurke mesu, prelijte vodom i zaboravite na njih na nekih 30 min. Sa vremena na vreme samo proverite da li je potrebno dodati još vode i promešajte.
U jednu posudu razmutite neutralnu pavlaku i kesicu začina koji su posebno mešani za lovačke šnicle. Kombinaciju začina možete napraviti i sami, ali se mi uvek u kuhinji trudimo da nađemo male prečice koje će ubrzati proces kuvanja :) Prelijte dobijeni sos preko pečurki i šnicli, smanjite ringlu na 2 i dajte im vremena da odrade svoju magiju.
Nakon par sati najzad možete obradovati vaše nepce ovom harmonijom ukusa. Meso se raskuva toliko da ga možete razdvajati i samo viljuškom. Samo kao dodatak receptu ne zaboravite strpljenje, ali što je brzo to je i kuso, zar ne? :)
Mi smo kao prilog izabrali pire krompir, ali možete se odlučiti i za pirinač, pa čak i testeninu. Nećete pogrešiti koju god opciju da izaberete.
Nadamo se da smo vas ohrabrili da se okušate u spremanju ovog malog umetničkog dela u oblasti gastronomije :)
PRIJATNO!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa: www.fivehearthome.com
NAJPOPULARNIJI Komentari