Šta ima bolje za hladne dane od toplih supa i čorbi!
One su lagane, brzo se spremaju, a zagrejaće vas bolje i od radijatora .
Postoji nebrojeno varijacija na temu, ali svakako jedna od najpopularnijih jeste krem čorba od pečuraka.
Ova izdašna i ukusna čorba može da posluži i kao ceo obrok.
Poslužite je sa kašikom kisele pavlake i prepečenim hlebomi sigurni smo da će se svi oduševiti!
Pogledajte recept i saznajte kako da je spremite!
Potrebni sastojci za 4 osobe:
60g butera,
1 crni luk,
4 stabljike celera,
1 praziluk,
200g pečuraka (šampinjoni),
3 kašike brašna,
340ml mleka,
460ml pilećeg bujona,
So i biber.
Priprema:
Korak 1: U blago zagrejanu šerpu ubacite puter. Kada se otopi dodajte seckano povrće, prodinstajte 5 min. Kada luk omekša, a voda od pečuraka ispari dodajte brašno i promešajte.
Korak 2: Dodajte mleko i pileći bujon. Promešajte, pa posolite i pobiberite po želji. Neka se kuva 25min. Kada čorba postane gusta, ubacite je u blender i izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu. Začinite po želji i poslužite sa preprčenim hlebom.
Prijatno !
Možete vi to same !
Fotografije: durbansfamily.co.za
NAJPOPULARNIJI Komentari