Ako ste vegetarijanac sigurni smo da često nemate ideju šta da pripremite za ručak, a da sadrži potrebne nutitijente.
Mi imamo sjajn predlog - napravite pljeskavicu od pečuraka!
Ovo je ukusan i lak recepta koji će se sigurno svideti i onima koji nisu vegetarijanci.
Pljeskavica od pečuraka se sprema za svega pola sata, jako je hranljiva i zdrava, a možete jesti na klasičan način u lepinji ili na tanjiru uz prilog od krompirića - prste da poližete!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema ovaj specijalitet.
Potrebni sastojci:
4 kašike maslinovog ulja,
500g iseckanih pečuraka (ovde su korišćeni šampinjoni),
1 glavica luka,
4 čena belog luka,
180g mlevenog ovasa,
125g rendanog parmezana,
200g prezle,
2 jaja,
Kašičica origana,
Kašičica solli,
Pola kašike bibera.
Priprema:
Korak 1: Izdinstajte crni luk, pola čena belog luka i pečurke na maslinovom ulju. Dinstajte dok voda ne ispari. U međuvremenu dodajte origano. Kada je gotovo, iseckajte pečurke na sitnije komade i ubacite ih u posudu.
Korak 2: Pečurkama dodajte ovas, prezlu, so, biber i preostali beli luk. Pomešajte sastojke, pa dodajte i parmezan. Ponovo promešajte, pa dodajte jaja. Mešajte dok ne dobijete gnjecavu masu. Ostavite da se sokovi upiju. Ruke nauljite i napravite pljeskavice.
Korak 3: Na maslinovom ulju pržite pljeskavie dok ne potamne. Napravite salatu kao prilog. Možete ih jesti na tanjiru ili ubaciti u lepinju, dodati priloge i tako uživati u svojoj vegeterijanskoj pljeskavici.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: www.godairyfree.org
NAJPOPULARNIJI Komentari