Pogledajte video snimak sa receptom za preukusnu vegetarijansku pene testeninu sa povrćem koja se brzo i lako sprema, a svideće se celoj porodici !
Potrebni sastojci:
Pakovanje pene testenine (500g),
1 velika glavica crnog luka,
2 paprike babure,
60g sušenog paradajza,
125g srca artičoke u ulju,
1 veći sveži paradajz iseckan na kockice,
2 kašike maslinovog ulja,
4 veća čena belog luka,
50g parmezana,
Limunov sok,
Pečene borove semenke,
Začini: origano, tucana ljuta/čili paprika, bosiljak.
Priprema:
* Dok pripremate povrće, stavite testeninu da se kuva kako biste uštedele na vremenu.
Korak 1: U vok ili neki drugi dublji sud sipajte maslinove ulje, pa dodajte iseckan beli luk i onda upalite ringlu. Luk stavljate u hladno ulje kako bi se postepeno zagrevao i ukusi mešali. Propržite luk dok ne omekša, pa dodajte origano trljajući ga među dlanovima da dodatno pusti aromu. Po ukusu dodajte tucanu ljutu ili čili papriku. (0:26)
Korak 2: Nakon minut-dva dodajte krupno seckan crni luk. Ukoliko želite verziju sa mesom, pre nego što ubacite luk, dodajte željeno meso iseckano na komade i dinstajte dok ne bude gotovo. Dodajte 2 krupno seckane paprike. Seckajte povrće da bude iste veličine. Povećajte temperaturu i mešajte sve dok povrće malo ne omekša, ali ostane hrskavo. (1:28)
Korak 3: Pred kraj dodajte 60g sušenog paradajza i 125g srca artičoke u ulju, pomešajte, pa dodajte i seckani svež paradajz. Ostavite da provri, pa dodajte skuvanu testeninu. Pomešajte sve zajedno i dodajte limunov sok za dodatni ukus. Isključite ringlu, dodajte pečene borove semenke, bosiljak i narendan parmezan. (3:14)
Dekorišite i poslužite ! Sigurni smo da će se svi oduševiti, bili vegetarijanci ili ne ! Prijatno !
Možete vi to same !
NAJPOPULARNIJI Komentari