Predstavljamo vam recept za lagane ćufte bez mesa, koje nisu teške za stomak i predstavljaju idealan ručak za porodicu ili večeru za prijatelje kada ste u žurbi i nemate mnogo vremena za obradu mesa. Ukoliko ste vegentarijnci jasno je da meso nije na vašem meniju, stoga će vas ukusne i sočne ćufte obradovati i poželećete da ih pravite na svakih nekoliko dana. Barem je nama bilo tako kada smo isprobale ovaj savršen recept!
Krenimo redom.
NE PROPUSTITE: SOČNE MILANEZE NJOKE - IDEALNI RECEPT ZA PORODIČNI RUČAK
Potrebni sastojci:
450g kuvane kinoe (200gr kinoe koja nije kuvana)
150g ovsenih pahuljica
200g feta sira
3 jaja
pola kašičice soli
biber po ukusu
po želji ulje za prženje
špagete kao prilog
Način pripreme:
Kinou treba proprati kroz nekoliko voda kako ne bi imala gorak ukus nakon kuvanja. Kada je dobro operete pod mlazom vode, u šerpu nalijte dva puta više vode nego kinoe i u narednih 20 minuta je kuvajte na tihoj vatri. Iscedite vodu i dopustite joj da se ohladi kako bi je lakše mešali sa drugim saastojcima.
Kada se kinoa ohladila pomešajte je sa drugim sastojcima, od ovsenih pahuljica do jaja, soli i bibera uz neprestano mešanje. Oblikujte kuglice srednje veličine i stavite ih u rernu da se ispeku. Možete ih peći na tiganju sa uljem ali je opcija pečenja na papiru za pečenje unutar rerne mnogo zdravija, jer vam nije potrebno ulje. Kada porumene spremne su za jelo!
Dodajte vodu u šerpu i nekoliko kapi ulja za špagete, koje će sprečiti lepljenje testa i skuvajte testeininu na klasičan način naglašen na pakovanju proizvoda. Izdvojte šaku testenine na tanjir i preko nje postavite ćufte- ako želite prelijte svojim omiljenim sosom ili kečapom.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari