AKo ste u potrazi za gurmanskim doručkom, imamo sjajnu ideju. Slana pita od jaja, slanine i pršute biće kompletni obrok koji će vas zasititi, a pri tome, ukus je fantastičan. Ako ostane koje parče, možete ga poslužiti u večernjim satima. Ova pita je idealna za jutarne časove, i možete da je služite uz jogurt, mleko ili kefir. Iako izgleda da je isprepletena i pravljena satima, zapravo vam neće oduzeti mnogo vremena jer je veoma jednostavna za pravljenje, pa je možete spremiti pre posla.
Saznajte recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: GURMANSKI HLEB SA KOBASICAMA I SIROM - RECEPT
Potrebni sastojci:
10 kriški slanine (pančete)
1 kašika putera
50-100 gr pečuraka isečenih na kockice
50-100 gr šunke ili pršute
1 kašikica soli
Malo crnog bibera
6 velikih jaja
1 šolja punomasnog mleka
50 gr iseckanog kačkavalja
Malo seckanog mladog luka
Hleb
Način pripreme:
Izdrobite hleb (dve kriške) i ostavite ga u činiji potopljenog sa mlekom. U međuvremenu ispržite luk, slaninu, šunku i pečurke na puteru. Izmutite jaja kao za kajganu i unutar njih dodajte sitno seckan luk i začine.
U vatrostalnu posudu postavite izgnječen hleb. Ispecite jaja, kao da pravite kajganu. Zatim ih postavite preko hleba i dodajte pečurke, začine, sir i za kraj slaninu.
Zapecite u rerni desetak minuta na 200 stepeni i uživajte u ukusnom doručku!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari