Ukoliko ste upoznati sa činjenicom koliko je beli luk zdrav za naše telo ali ga ipak izbegavate zbog jakog mirisa imamo rešenje. Ovo rešenje će posebno obradovati ljubitelje testa, koji se trude da se kontrolišu i ne kupuju pecivo svakodnevno. Predlažemo vam da napravite hrskavi hleb sa belim lukom i peršunom kod kuće i uživate u njegovom ukusu uz ručak, opustićete se i uneti hranjive namirnice u svoj organizam koje će vas održati sitim i dati vam energiju za rad i fizičku aktivnost.
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA NAJBOLJE VEGETARIJANSKE ĆUFTE !
Potrebni sastojci:
250ml mleka
jedna kocka svežeg kvasca
1 jaje
prstohvat soli
500gr brašna po želji (mi smo koristile belo brašno, ali možete koristiti svoje omiljeno)
prstohvat šećera
100ml ulja
Potrebni sastojci za fil:
6-7 čenova belog luka
vezica svežeg peršuna
100ml maslinovog ulja
Način pripreme:
U činiju izmrvite kvasac i zatim lagano dodajte toplo mleko, šećer, so i dve do tri kašike brašna. Pomešajte sastojke i ostavite na sobnoj temperaturi činiju kako bi se kvasac podigao, odnosno počeo da raste.
Nakon dvadesetak minuta premesite testo i dodajte ostatak brašna postepeno, a zatim jaje i ulje. Preporučujemo vam da mešate rukama, biće vam lakše i brže ćete sjediniti testo. Kada smesa postane meka i ujednačena, prelazimo na treći korak.
Na stolu testo oklagijom izvaljajte u pravougani oblik, a kako se ne bi zalepilo za radnu površinu nanesite na sto malo brašna.
Zatim pripremite fil, iscekajte peršun i čenove belog luka usitnite u presi ili u mašini i zatim ih pomešati sa ostatkom sastojaka za fil (odnosno uljem i peršunom).
Namažite celokupno testo filom i secite ih na deblja rezanca, odnosno na trake od pet centimetara. Traku uvijte tako da izgleda kao mali hlebić iz pekare.
Namažite pleh za pečenje maslinovim uljem ili još bolje koristite foliju za pečenje i poprskajte je uljem kako bi pleh ostao čist. Pecite na temperaturi od 220 stepeni narednih tridesetak minuta i po želji premažite hleb jajetom i susamom.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari