Deca obično ne vole čisto pečenja ma koliko nama odraslima bilo ukusno i primamljivo. Trudile smo se da pronađemo recept koji će obradovati vašu decu pre svega jer je meso zanimljivog oblika i potpuno čisto, jednostavo za sečenje i žvakanje. Pritom ćete oduševiti starije goste, sa neodoljivim slatko slanim spojem ukusa koji će novogodišnje praznike učiniti posebnim.
Isprobajte recept za rolovano pečenje sa slarkim nadevom!
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA SLANU PITU SA SLANINOM I JAJIMA
Potrebni sastojci:
Pola jabuke, oguljene, iseckane
40 g suvog grožđa
2 lukovice komorača, stabljike sitno iseckane
1 kašičica slatke paprike
2 čena belog luka, sitno iseckana
6 kašika maslinovog ulja
1 kg otkoštanog svinjskog mesa
1 kašika smeđeg šećera
3 šargarepe, prepolovljene po dužini
1 kašika običnog brašna i mrežica za rolovanje mesa
Način pripreme:
Zagrejete rernu na 225°C. Za nadev pomešajte jabuku, grožđice, stabljike komorača, papriku, beli luk i malo ulja. Postavite svinjsko pečenje na sto u jednom komadu. Oštrim nožem uklonite kožu i otkoštajte meso. Nadev postavite po sredini mesa i zatim urolajte i mrežicom učvrstite.
Pecite sat vremena i povremeno dodajte vodu u vatrostalnu činiju, nakon sat vremena smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još toliko.
Komoraču i šargarepu pomešajte u posudi sa šećerom i preostale 2 kašikice ulja, zatim začinite i promešajte da se sjedini. Dodajte u vatrostalnu činiju i pecite, dolivajući vodu ako je potrebno. Pecite još dodatnih dvadesetak minuta i dodajte malo brašna kako bi smesa postala gusta.
Služite toplo!
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari