Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

Omlet torta savršena za doručak ili večeru - recept

Slane torte su nešto što skoro svi volimo. No, takve slane đakonije najčešće konzumiramo kao hladno predjelo, a ređe kao kompletan obrok, no sa ovom slanom tortom to nije slučaj. Ova savršena omlet poslastica savršena je kao glavni sastojak kaloričnog doručka ili večere. Ukusna je, "sita" i izdašna.

Kako se priprema ova slana omlet torta potražite u nastavku teksta.

NE PROPUSTITE: Sočni paketići od piletine i pršute - recept

 

Potrebno:

Za lisnato testo

1 šolja brašna 

1 šolja putera 

So

Voda, nekoliko kašika ohlađene vode (količina vode zavisi od kvaliteta brašna i razlikuje se)

Za slojeve torte

15 listića pileće šunke

1 šolja čedar sira (iseckan)

3 krompira

1 luk

So po potrebi

Crni biber u prahu, po potrebi

8 celih jaja

1 kašika lista peršuna

1 + 1 kašika putera

Priprema: 

Za početak pravljenja Omelet torte, prvo napravimo lisnato testo. U posudu dodajte brašno i ohlađeni puter i vrhom prsta razbijte puter dok ne ostanu grudice putera i mešavina brašno-maslaca ne podseća na konzistenciju hlebnih mrvica. Sada ulijte 1 kašiku ohlađene vode i nastavite da mešate brašno dok ne dobijete čvrsto i tvrdo testo. Testo prekrijte najlon folijom i ohladite u frižideru oko 30 minuta. (Ako nemate vremena da pravite lisnato testo - možete iskoristiti i kupovno.)

U međuvremenu pripremite slojeve. U tiganju zagrejati 1 kašiku putera. Dodajte tanji i rezani luk i sitno narezan krompir zajedno sa solju i biberom u prahu po ukusu i dinstajte oko 10-12 minuta ili dok krompir dobro ne bude pržen. Sklonite sa ringle i ostavite na stranu.

U drugu posudu zagrejati ½ kašike putera. Umutite 4 jaja sa ½ kašike peršuna, soli i bibera po ukusu. Sipajte ovu mešavinu u šerpu i pažljivo napravite omlet okretanjem sa obe strane. Ponovite ovaj korak za preostala jaja-peršun. Trebaće nam 2 ovakva omleta. Ostavite po strani.

Narendajte sir i pripremite pileću šunku.

Sada izvadite lisnato testo iz frižidera. Pospite malo brašna na radnu površinu. Testo podelite na 2 dela. Ravnomerno ih razvaljajte tako da stanu posudu za pečenje koju planirate da koristite za ovu tortu. 

Prethodno zagrejati rernu na 150 stepeni Celzijusa.

Na dno tepsije stavite jedan sloj valjanog lisnatog testa i lagano ga pritisnite tako da se obloži tepsija sa svih strana. Probušite rupe viljuškom ili nožem za ravnomerno pečenje peciva.

Ređajte slojeve jedan po jedan - prvo omlet, krompir, šunku, ½ šolje rendanog sira, drugi sloj omleta, krompir, šunka i sir. Pokrijte vrh drugim slojem lisnatog peciva i zalepite ivice. Izrežite višak pečenog testa ako ga ima. Probušite rupe na testu i sa gornje strane.

Umutiti jaje i vodu dobro te premažite pecivo i pecite oko 20 do 25 minuta ili dok pecivo ne postane zlatno smeđe.

Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim narežite krišku i odmah poslužite.

NE PROPUSTITE: Jaja iz rerne - ukusno, zdravo i brzo - recept

 

Prijatno!

Foto: izvor

 

31.10.2019 13:51
 

Ne propustite

  • Kremasti sos od pečuraka i karija - sa testeninom po izboru

  • Sočni pileći file u sosu od senfa i jogurta - recept

  • Brze slane pogačice sa pavlakom - gotove za pola sata

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period 01.09.-07.09.2025.

  • Doba transformacije: Mesečni horoskop za SEPTEMBAR

  • Mirisni prelaz: Omiljeni parfemi za septembar

  • 5 outfita za septembar: Savršeni stil za modni prelaz

  • Kako pronaći savršenu farbu za kosu?

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Ideja za ukusni nedeljni ručak

  • Brzi savet: Kako da skinete fleku od dezodoransa?

  • Putopis iz duše: Manastir Tumane, više od obične posete

  • Poslastica od crnog grožđa: Brza i elegantna fantazija

  • Pronađite oslonac, ljubav i sigurnu luku uz ove horoskopske znake

  • Deca i internet: Vodič za roditelje u digitalnom dobu

  • Italijanska rapsodija - večera za dvoje

  • Garniture za dnevnu sobu kao ključni element dizajna

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Doručak kao glavni obrok - 3 predloga za sendvič kod kuće

"Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, večeru daj neprijatelju." Ovako glasi čuvena poslovica, što nam...
Scroll up