Onda kada treba da opišemo neko novo jelo koje do sada nismo probali, najčešći opis koji imamo jeste da potseća na piletinu. I zaista, piletina ima tu moć transformacije, najneutralnijeg je ukusa a onda u kombinaciji sa raznim začinima i dodacima dobijamo slasna, delikatesna jela - koja bez sumnje svi obožavamo.
Još jedan neodoljiv recept sa pilećim mesom potražite u nastavku teksta.
NE PROPUSTITE: Piletina u sečuan sosu
Potrebno:
- 8 srednjih šnicli pilećih prsa (od 4 komada belog mesa dobićete 8 šnicli kada svaki od njih po dužini presečete na pola),
- 200g mocarele, tanko naseckane
- 8 tankih kriški pršute
- 375ml pirea od paradajza (može da bude i sos sa cherry paradajzom - za testenine, a možete pire i sami da napravite)
- 2 kašike ulja od koštice grožđa (ili ulje po vašem izboru)
- sveži timijan (ili bosiljak)
Priprema:
Korak 1
Zagrejati rernu na 200 ° C. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. 4 pileće šnicle propržiti 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju. Prebacite u tanjir. Ponovite s preostalomm piletinom.
Korak 2
Na sredinu pileće šnicle postavite manji komad mocarele. Napravite "paketiće", koje je ćete na kraju uviti u pršutu i vezati kuhinjskim kanapom da biste je učvrstili.
Korak 3
Rasporedite sos od tjestenine preko osnove za pečenje. Pileće paketiće rasporedite preko sosa, tako da ih blago zaronite. Pecite 20 minuta ili dok se piletina ne ispeče. Stavite sveže grančice timijana ispod kanapa kojim ste pričvstili paketiće . Poslužite uz pire krompir ili pirinač.
NE PROPUSTITE: Sočna piletina na grčki način - recept
Napomena: meso nema potrebe da solite ukoliko je sos od paradajza slan, a i pršuta je obično intezivno slana - pa so ovog puta nije neophodno dodavati.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari