Koliko puta vam se dogodilo da u kući imate piletinu, a da ste ostali bez ideje kako da je spremite?
Šta kažete na svežu marinadu sa jogurtom? Pripremite vaša nepca za ovaj FANTASTIČNI mediteranski recept: piletinu na grčki način! Ako želite obrok koji se sprema brzo i lako, ne zahteva puno veštine, a sav posao će obaviti rerna, onda definitivno treba da pokušate da napravite ovaj specijalitet!
Potrebni sastojci: (za 4 osobe)
- pileće meso (filei / bataci) 4 komada
- grčki tip jogurta 1 šolja
- jedan limun
- origano
- so i biber
- sitno naseckan beli luk
- svež peršun
- kašika maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte sve sastojke sem piletine u jednu duboku činiju tako da napravite marinadu. Preporučujemo da nakon što iscedite sok od limuna, narendate i njegovu koru zbog intenzivnijeg ukusa.
Kada sve sastojke umutite, marinada bi trebalo da izgleda ovako.
Zatim ubacite piletinu u veću plastičnu kesu i sipajte marinadu. DOBRO promućkajte da se piletina skroz natopi. Ostavite da odstoji najmanje pola sata kako bi meso upilo što više aroma.
Preručite sve u vatrostalni pleh i pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ne zaboravite da okrenete meso, kako bi bilo ravnomerno ispečeno.
Primetićete da će se, ako ovaj recept pravite sa batacima, zapeći hrskava korica.
Vaša sočna piletina je gotova! Ovaj recept je zdrav i pravi se veoma brzo, a po reakcijama vaših ukućana ćete videti da ste napravili pravi izbor sa ovim obrokom!
Možete vi to same!
Foto: funkychickens.co.za, bridesmaidsuncorked.com
NAJPOPULARNIJI Komentari