Foto: www.nellylace.blogspot.com
Verujemo da se sjajno snalazite u kuhinji.
Međutim, ukoliko zaista želite da budete profesionalac u kuhinji morate ispraviti nekoliko grešaka koje većina pravi.
Proverite u nastavku o čemu je reč.
NE PROPUSTITE: 11 trikova koji će vas učiniti kulinarskim genijem
1. Ukoliko želite da se meso lepo ispeče ne pretrpavajte tiganj.
Ostavite mu malo prostora.
2. Ne okrećite meso previše često.
Osim što je potrebno mesta, potrebno je i da ga ne dirate svaki čas jer se u suprotnom može raspasti.
3. Ukoliko pržite meso nemojte koristiti maslinovo ulje jer ono na toploti gubi nutritivne vrednosti.
Maslinovo ulje radije koristite za salate, dok za prženje koristite suncokretovo ulje.
4. Meso nije dobro pržiti na tiganju koji se ne lepi. Takve tiganje otstavite za palačinke i jaja, dok, kada je u pitanju meso, koristite
5. Na svakih 300g testenina obavezno dodajte supenu kašiku soli pri kuvanju. Na taj način testenina će biti mogo ukusnija, odnosno, neće biti bljutava.
6. Svaki recept ima naznačene tačne gramaže i mililitraže i veoma je važno da ih zaista ispoštujete i merite na pravilan način.
U suprotnom, krajnji rezultat možda neće biti onakav kakav ste očekivali!
NE PROPUSTITE: Tajna iz kineskih restorana: savršeno meki komadi mesa
7. Nikada nemojte staviti smrznuto meso na tiganj da se peče. Sačekajte par sati da se otopi na sobnoj temperaturi.
8. Vrlo je važno da se tiganj i ulje dobro zagreju pre nego što stavite meso ili povrće da se prže.
9. Beli luk se uvek dodaje 2 minute pre kraja prženja kako ne bi pregoreo i sačuvao svoju aromu.
10. Nisu sve namirnice idealne za skladištenje u frižideru. Na primer, paradajz, beli i crni luk, krompir i kivi bolje je čuvati na sobnoj temperaturi kako bi sačuvali svežinu.
NE PROPUSTITE: Kako da budete produktivniji u poslu i u životu
Verujemo da ćete uz ovih par savata spremati vrhunska jela!
Možete vi to same!
Foto i izvor: www.brightside.me
NAJPOPULARNIJI Komentari