Foto: www.italymagazine.com
Ukoliko ste nekada posetili Italiju i Toskanu, sigurno su vam u pamćenju ostali čuveni cantuccini kolačići.
Ovi hrskavu i ukusnu posslasticu itekako je upamtila naša saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman. Queen. .
Napravila ih je u Srbiji i odlučila da s vama podeli recept.
Svi koji zante o čemu se radi jedva ćete čekati da ih napravite dok oni koji ih prvi put vide, moraju da ih probaju što pre!
NE PROPUSTITE: Zdrav doručak : galete bez glutena
Neophodni sastojci:
- 250 g brašna ,
-160 g šećera,
-125 g badema,
-3 jaja,
-60 g putera,
- malo ekstrakta vanile ili 2 vanil šećera,
-malo ribane korice limuna i
-1,5 kašičica praška za pecivo.
Save sastojke, osim badema, izmešati, u to dodati puter i na kraju onda jaja. Testo će biti prilično lepljivo.
Kada ste umešali sve sastojke za testo, dodajte bademe i mešajte dok se ne rasporede ravnomerno.
Gotovo testo formirajte u loptu, stavite u providnu foliju i na pola sata u frižider, kako bi se kasnije lakše oblikovalo i ne bi pucalo pri pečenju.
Nakon pola sata, pospite malo brašna preko lopte i podelite je na četiri jednaka dela.
Od svakog dela formirajte hlebčiće, kao na slici i stvite u pleh obložen papirom za pečenje.
Stavite u rernu koju se prethodno zagrejali na 180 stepeni i pecite 15 minuta.
Nakon 15 minuta, izvadite pleh iz rerne i isecite hlebčiće ukoso, kako biste dobili nešto slično brusketama.
Poređajte isečene delove na pleh tako da su okrenuti na jednu isečenu stranu, kao na slici i vratite u rernu na 8-10 minuta.
Gotove cantuccine stavite u metalnu kutiju za keks, kako bi vam trajali danima, ukoliko ih, naravno, ne pojedete već sutradan !
NE PROPUSTITE: Lažne tufahije bez dodatog šećera
Verujemo da ćete uživati u ovim slasnim kolačićima!
Možete vi to same!
Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.
,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!
NAJPOPULARNIJI Komentari