Sigurni smo da među vam apostoji mnogo onih koji su ljubitelji kombinacije ukusa narandže i čokolade u kesku Jaffa. A da li vam je palo na pamet da ih sami spremite ?
Ako nije, mi smo tu da vas podsetimo da možete !
Pogledajte recept koji će vam pokazati kako da napravite brzu varijantu vašeg omiljenog slatkiša.
Iznenadite svoje ukućane i prijatelje !
Potrebni sastojci:
300 g mlevenog keksa,
200 g žele bombona od narandže,
100 g bele čokolade,
200 g šećera,
100 ml vode,
2 narandže (rendana korica od obe i ceđeni sok od jedne),
50 g crne čokolade za preliv,
2 kašike ulja,
Papirne korpice.
Uputstvo:
Korak 1: U šepricu stavite šećer i vodu i mešajte na tihoj vatri dok se ne otopi. Dodajte belu čokoladu i opet sve mešajte dok se i čokolada ne otopi i sve se lepo ne sjedini.
Korak 2: Sklonite sa šporeta, pa umešajte mleveni keks, iseckane žele bombone, korice narandže i sok od jedne narandže. Drugu narandžu, ako želite možete iseckajte na kockice, pa ubacite i nju u smesu.
Korak 3: Ostavite smesu da se malo prohladi, pa punite korpice. Crnu čokoladu rastopite sa dve kašike ulja i prelijte svaku jafficu. Stavite nekoliko sati u frižider da se stegne.
Prijatno !
Možete vi to same !
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari