Na oznakama brojnih namirnica piše ,,Nakon otvaranja čuvati na hladnom'', pa tako po logici smestimo u frižider i one bez oznake.
Zar paradajz neće duže držati svežinu ukoliko ga čuvamo u frižideru? Zapravo ne!
Neke namirnice nikako nije pametno čuvati na hladnom, jer gube svoja hranljiva svojstva, vitamine, a mogu promeniti i ukus i teksturu.
Pogledajte kojih 11 prehrambenih namirnica koje nikako ne treba da držite u frižideru!
1. Paradajz - Promeniće teksturu i ukus
2. Lubenica - Izgubiće antioksidanse
3. Krompir - Postaće hrapav i promeniće ukus
4. Crni luk - Može da istruli i postane gnjecav
5. Kafa - Izgubiće svoj ukus i poprimiti mirise iz frižidera
6. Beli luk - Počeće da klija i truli
7. Alkohol - Žestina se po pravilu čuva na sobnoj temperaturi
8. Med - Kristalizovaće se i brže stegnuti
9. Čili i drugi ljuti sosevi - Čuvani na sobnoj temperaturi mogu trajati i 3 godine
10. Hleb - Brže će se osušiti
11. Bosiljak - Uvenuće i poprimiti druge mirise
Koje ste vi namirnice držali u frižeru, a nije im tu mesto?
NAJPOPULARNIJI Komentari