
Na oznakama brojnih namirnica piše ,,Nakon otvaranja čuvati na hladnom'', pa tako po logici smestimo u frižider i one bez oznake.
Zar paradajz neće duže držati svežinu ukoliko ga čuvamo u frižideru? Zapravo ne!
Neke namirnice nikako nije pametno čuvati na hladnom, jer gube svoja hranljiva svojstva, vitamine, a mogu promeniti i ukus i teksturu.
Pogledajte kojih 11 prehrambenih namirnica koje nikako ne treba da držite u frižideru!
1. Paradajz - Promeniće teksturu i ukus

2. Lubenica - Izgubiće antioksidanse

3. Krompir - Postaće hrapav i promeniće ukus

4. Crni luk - Može da istruli i postane gnjecav

5. Kafa - Izgubiće svoj ukus i poprimiti mirise iz frižidera

6. Beli luk - Počeće da klija i truli

7. Alkohol - Žestina se po pravilu čuva na sobnoj temperaturi

8. Med - Kristalizovaće se i brže stegnuti

9. Čili i drugi ljuti sosevi - Čuvani na sobnoj temperaturi mogu trajati i 3 godine

10. Hleb - Brže će se osušiti

11. Bosiljak - Uvenuće i poprimiti druge mirise

Koje ste vi namirnice držali u frižeru, a nije im tu mesto? ![]()



















NAJPOPULARNIJI Komentari