Od ludaje, preko bundeve, do pečenke, nema ušuškane jeseni bez nje! Topla, aromatična, slana, slatka, oduvek je grejala hladne dane svojom bojom, a prava jesen računala se tek od onda kada se zakotrljaju njene kriške.
Uživate li u njenom mirisu i kako je spremate?
Ovoga puta, jednostavni i brzi, aromatični polumeseci sa kozjim sirom, golicom, bademom i maslinovim uljem.
Sa mnogo ukusa, bez mnogo kalorija:
PRIPREMA
Bundevu iseći na kriške, poređati u tepsiju (na pek papir), sipati malo vode i preko svake kriške staviti par listića putera. Peći na 180 stepeni i izvaditi kad skroz omekša i blago porumeni (vreme je varijabilno u zavisnosti od tvrdoće same bundeve i debljine komada).
Nadev:
Pomešati kozji sir (koristila sam zrnasti domaći, ali može sa različitim varijantama), seckane semenke golice, seckani badem, maslinovo ulje. Poređati preko bundeve i zapeći još malo da bi ukus sira, ali i golice i badema bio intenzivniji.
Uživajte!
Tekst piše: Aleksandra Jakovljević
NAJPOPULARNIJI Komentari