Ova slasna torta idealna je za jesenje ali i zimske dane ukoliko ljubomorno zamrznete i sačuvate komad bundeve. Recepti od bundeve su u fokusu ovih dana, i svaki put se iznanadimo kako se bundeva sjajno slaže sa ostalim sastojcima i čini da poslastice zablistaju na trpezi. Omiljeni je nedeljni šlatkiš porodicama širom sveta, a ako vi tražite inovativni, ali ne suviše komplikovan recept, na pravom ste mestu. Predstavljamo vam laganu tortu od bundeve sa sočnim prelivom od krem sira - uživajte!
Recept sledi u nastavku!
NE PROPUSTITE: FRANCUSKI TOST OD CIMETA I JABUKA - OMILJENI JESENJI RECEPT
Potrebni sastojci za kore:
2 šolje šećera
1 šolja ulja
5 jaja
2 šolje (200ml jedna šolja) višenamenskog brašna
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 šolje pirea od bundeve (ili kuvana pasirana bundeva)
Potrebni sastojci za glazuru:
3 šolje šećera u prahu
80 gr šolje omekšalog putera
8 kašika krem sira
100 gr naseckane bundeve
Način pripreme:
Nauljite dva okrugla kalupa za torte. Zagrejte rernu na 180 stepeni..
Pomešajte šećer, ulje i jaja u velikoj posudi za mešanje; miksati dok smesa ne postane glatka.
Pomešajte suve sastojke u srednjoj posudi, a zatim promešajte da se sjedine.
Dodajte suve sastojke u mešavinu jaja i ulja i umutite.. Dodajte pire od bundeve i mutite još nekoliko minuta.
Sipajte testo u dva podmazana kalupa za torte.
Pecite 35 do 40 minuta.
U posudi za mešanje električnim mikserom umutite puter i krem sir dok ne postanu glatki i kremasti. Dodajte šećer.
Tortu prelijte premazom od krem sira i preko dodajte komadiće bundeve, a možete dodati i mleveni lešnik.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari