Ovaj ukusni rolat od bundeve punjen je nadevom od krem sira, koji ga čini omiljenom poslasticom dece. Kako je jesen u punom jeku iskoristite sezonu bundeva i iznenadite svoje ukućane ukusnim, sočnim kolačem. Nećete izgubiti puno vremena na pripremu, kolač je među najpopularnijim receptima za pripremu kolača od bundeve, a njegov ukus će vam potvrditi naše reči. Pred vama je rolat koji prija svim čulima. Za njegovo spremanje trebaće vam nešto manje od sat vremena!
Saznajte recept u nastavku!
NE PROPUSTITE: ZUCCHINI KOLAČ OD ČOKOLADE- RECEPT
Sastojci za rolat:
Ulje za podmazivanje pleha za pečenje
200 gr brašna
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike šećera u prahu
3 jajeta
100 gr pirea od bundeve (tačnije unutrašnjeg mekanog, ispasiranog dela bundeve)
1 kašikica soka od limuna
2 kašikice mlevenog cimeta
1 kašikica mlevenog đumbira
Mleveni orasi, po želji
Punjenje:
100 gr šećera u prahu
500gr krem sira, omekšanog
3 kašike maslaca
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje i natapkajte pripremljenim uljem.
Na sto raširite kuhinjsku krpu i pospite šećer po njoj.
U većoj posudi lagano mikserom umutite jaja, dodajte šolju šećera i mešajte sve dok smesa ne postane gusta i svetlo žuta.
Dodajte u smesu pire od bundeve, đumbir i limunov sok, mikasajte još 4 do 5minuta.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, cimet, šećer.
Pomešajte suve sastojke sa smesom od jaja.
Testo rasporedite u pripremljeni kalup i po želji možete testu dodati još bundeve. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Proverite ubodima viljuške da li je kora gotova.
Izručite je na krpu sa pripremljenim šećerom.
Umutite sastojke potrebne za pripremu punjenja i zatim premažite koru. Uvijte je tako da dobije oblik rolata i dopustite da se rolat ohladi kako bi mogao lepo da se iseče.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari