Kada jednom probate tortu od karamele i jabuka, ona će postati vaša omiljena jesenja poslastica u kojoj ćete uživati. Miris koji ćete osetiti dok je budete pravili vratiće vas u bezbriže dane detinjstva. Mi smo ga isprobale i postao je zvezda naše trpeze, sa pravom je zaslužio da se nađe među omiljenim jesenjim slatkišima. Neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a u njemu će uživati čitava porodica. Javite nam utiske i uživajte u svom parčetu uz šolju kafe!
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: SAMOA KOLAČ - RECEPT ZA POPULARNI KOLAČ KOJI OSVAJA PRI PRVOM ZALOGAJU
Potrebni sastojci:
Kora:
2 šolje izrendanih jabuka
1 kašika šećera
4 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
2 kašice cimeta
1 kašičica soli
Fil od karamele
2 kašike šećera
3 kašike istopljenog maslaca
Slatka pavlaka
Kilogram istopljenih karamela
Glazura
2 kašike istopljenog maslaca
5 kašika krem sira
Prstohvat soli
1 kašikica ekstrakta vanile
3 kašike šećera u prahu
Način pripreme:
- Ugrejte rernu na 200 stepeni i pripremite dva pleha za pripremu torti.
- Zatim u dubljoj činiji mikserom pomešajte omekšali puter i šećer dok ne dobijete smesu bez grudvica.
- Dodajte jaja i ekstrakt vanile, miksajte pet minuta i dodajte na kraju jabuke.
- U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i začine. Ubacite suve sastojke u vlažne i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Ravnomerno sipajte testo u plehove i pecite u rerni 25 minuta.
- Kako bi napravili glazuru umutite krem sir sa šećerom u prahu, i lagano dodajte ostale sastojke.
- Za glazuru istopite šećer na tihoj vatri i neprestano mešajte da ne zagori i dodajte puter i karamele, zatim slatku pavlaku i ostavite da se ohladi.
- Kada se kore ispeku nanesite između njih karamel fil, a preko celokupne torte glazuru.
Uživajte!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari