Volite li danske kolačiće u obliku prstena koji se prodaju u limenim kutijama i obožavani su tokom praznika? Možda i u vama bude uspomene na detinjstvo i vreme kada su ovi kolačići bili posebno popularni. Bilo da se slažete sa nama i da u vama bude sećanje ili samo želite da isprobate novi ukusan recept, na pravom ste mestu. Pred vama je isprobani recept za dasnke puter kolačiće, koji se savršeno slažu uz kafu ili uz čaj! Ponovo smo izabrale recept koji je gotov za čas, a ukus je fantastičan.
I zato je pravo vreme da zasučete rukave i bacite se na pripremu ove slasne đakonije!
NE PROPUSTITE: ČOKOLADNE KOCKE SA KREM SIROM - RECEPT KOM NIKO NE MOŽE ODOLETI
Potrebni sastojci:
1 šolja putera koji ste istopli, tako da je sada u tečnom stanju (200 gr)
1 šolja šećera
1 veliko jaje ili 2 manja
½ kašičice soli
3 šolje univerzalnog brašna
2 kašičice vanilin šećera
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i uzmite veći pleh na kom ćete kasnije peći kolačiće. Preporučujemo vam da postavite na sam pleh papir za pečenje kako se kolačići ne bi zalepili.
Zatim pomešajte istopljeni puter sa šećerom. Zatim dodajte jaje i postepeno mešajući dodajte brašno tako da dobijete gustu smesu. Možete polako sipati u testo so i vanilin šećer.
Zatim špricem za testo napravite na papiru za pečenje krugove od testa i kada ispunite celokupan pleh ostavite ih 20 minuta na toplem mestu kako bi testo disalo i malo nadošlo. Zatim ih spustite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Možete ih služiti uz čaj ali i toplu čokoladu.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari