Mekano slatko testo, topao premaz sa šećerom i cimetom koji se topi u vašim ustima i tera vas da uzmete još jednu krofnu - već je dovoljno da nastavite sa čitanjem, jer smo za vas pripremili krofne kojima je zaista teško odoleti. Pritom ne morate da brinete jer znate da ovaj put krofne nisu pržene već pečene, za nijansu manje kalorične i jedva čekaju da ih smažete. Mi smo oduševljene ovim receptom i čak smo ih isprobale za doručak, a vi nam obavezno javite kako su vam se dopale kada ih probate.
U nastavku, sledi recept za krofne sa prelivom od cimeta i šećera.
NE PORPUSTITE: RECEPT ZA NAJSOČNIJU PITU OD VIŠANJA
Potrebni sastojci za pripremu krofni:
1 i po šolja (od 250ml) brašna
⅓ šolje smeđeg šećera
Pola kašice sode bikarbone
Prstohvat soli
Pola kašikice praška za pecivo
1 jaje
⅓ šolje jogurta
¼ šolje biljnog ulja
1 šolja mleka
1 kašika ekstrakta vanile
Potrebni sastojci za preliv:
1 i po šolja šećera
1 kašika mlevenog cimeta
¼ šolje rastopljenog putera
Način pripreme:
-Pre nego što počnete sa pripremom krofni uključite rernu na 180 stepeni, priprema je jednostavna i taman će se rerna zagrejati na vreme.
-Potreban vam je pleh unutar kojeg su formirani kalupi za krofne.
-U činiji pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Zatim kada sastojke izmešate u drugoj činiji pomešajte jogurt, jaje, ulje, mleko i ekstrakt vanile. Pažljivo sipajte vlažne sastojke u suve, neprestano mešajući.
-Smesa će biti pomalu grudvasta i gusta. Lagano je sipajte u kalupe i zatim smestite u zagrejanu rernu.
-Samo mala napomena, nemojte kalupe puniti do vrha testom ostavite jedan prst praznine jer će testo narasti. Zatim ih pecite desetak minuta, izvadite iz rerne sipajte preliv na vruće krofne.
-Pomešajte u jednoj manjoj činiji rastopljeni puter, šećer i cimet i prelijte preko krofna.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari