Da li ste probali Cheesecake u svim varijantama? Cheesecake je omiljeni kolač svim generacijama - obožavaju ga deca ali i odrasli. Žene će se obradovati novom receptu za Cheesecake sa limunom koji je osvežavajuć i idealan za rođendane ali i kao posluženje uz kafu, za najavljene goste. U svakom slučaju sa ovim kremastim receptom ne možete pogrešiti, pritom vam je potrebno desetak minuta za pripremu. Mi smo se oduševile istim i nismo odolele, morale smo da ga podelimo sa vama!
U nastavku, sledi recept za Cheesecake sa limunom!
NE PROPUSTITE: KROFNE SA PRELIVOM OD CIMETA I ŠEĆERA - RECEPT
Potrebni sastojci:
Kora za Cheesecake:
800gr mlevenog keksa
250gr putera
¼ šolje šećera
Prstohvat soli
Fil za Cheesecake:
800gr krem sira
1 šolja šećera
300gr slatke pavlake
Kašika sveže naredane kore limuna
3 kašike sveže isceđenog soka od limuna
1 kašika ekstrakta vanile
3 jaja
Preliv za Cheesecake od limuna:
1 šolja slatke pavlake
Jedan isceđen limun
Kriške limuna ili limunova kora za ukrašavanje
Način pripreme:
- Rastopite puter i u činiji na klasičan način pomešataje sa keksom i dodajte šećer, a zatim i malo soli. Pripremljenu koru postavite u modlu za Cheesecake.
- U velikoj činiji pripremite fil najpre mešajući mikserom krem sir sa šećerom, sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte slatku pavlaku i promešajte tako da smesa postane penasta.
- Zatim dodajte jaja i druge sastojke mešajući dok se ne sjedine.
- Lagano prelijte i oblikujte fil preko kore.
- Potrebna vam je duboka posuda koju ćete napuniti vodom, a zatim u nju staviti modlu. Zagrejte rernu na 220 stepeni i spustite ove dve činije (jednu u drugoj). Cilj je da se voda zagreje oko model i na taj način se ispeče kolač uz vodenu paru oko sebe. Potrebno je peći oko pola sata, zatim izvadite kolač iz pećnice i dopustite mu da se ohladi. Možete folijom prekriti čizkejk i ostaviti u fržideru.
- Pripremite glazuru kada se kolač ohladi. Možete dekorisati kolač šlagom, parčićima limuna ili izrendanom limunovom korom.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari