Pesto od bosiljka je popularan u Italiji, gotovo kao pica i testenine. Znate i sami da su oni ljubitelji različitih soseva koje mešaju sa testeninom, mesom i ribom kako bi bili sočniji. Sada i vi možete napraviti Italijanski sos kod kuće i uživati u začinskom bilju!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Losos u sočnom soja umaku!
Potrebni sastojci:
- 100gr svežeg bosiljka
- 50gr parmezana izrendanog
- 4 čena belog luka
- 1 kašika svežeg limunovog soka
- prstohvat soli
- prstohvat mlevenog crnog bibera
- 50ml maslinovog ulja
Način pripreme:
Bosiljak izrežite na sitno i pomešajte sa parmezanom koji je takođe izrendan.
Možete da ignječite čenove belog luka u presi a ako nemate presu onda možete sve zajedno da izblendirate.
Dodajte maslinovo ulje i limunov sok, dobro izmešajte i dodajte začine.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari