Ukoliko želite Italijansku gozbu za celokupnu prodicu veganskoj lazanji obradovaće se i članovi porodice koji uživaju u mesu. Veganska lazanja je ukusna koliko i originalni recept, u njoj uživaju ljudi širom sveta i savršena je za posne dane ali i ljude koji postepeno prelaze na vegansku ishranu tako da im nedostaju pojedini ukusi.
Predstavljamo vam recept u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Veganski Burger od bundeve!
Potrebni sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 čena belog luka, usitnjenog
- prstohvat soli i bibera
- 400gr pečuraka po želji, iseckanih
- kuvani paradajz ili sos od paradajza (250ml)
- 250gr bebi spanaća
- kore za lazanje ili makarone
Način pripreme:
Zagrejte ulje u šerpi i zatim dodajte sitno iscekan beli luk da se proprži, kada luk dobije zlatno žutu boju dodajte lagano začine uz mešanje.
Zatim u šerpu dodajte pečurke i neprestano mešajte narednih 5 do 10 minuta kako bi se one ispržile.
Vreme je da sklonite sa vatre šerpu i dodate sos od paradajza u smesu!
Zatim vatrostalnu činiju obložite sa malom količinom ulja i poređajte prvi red kora za lazanje, ili napravite red testa koristeći makarone.
Zatim prelijte pripremljenom smesom i na nju poređajte listove bebi španaća, sledi naredni red lazanja i ponovno smesa.
Napravite dva do tri reda u zavinosti od veličine posude, a za kraj prelijte ostatkom kuvanog paradajza ili sosa.
Ukrasite sa nekoliko dodatnih listova spanaća i pecite u rerni na 220 stepeni narednih 15 do 20 minuta.
Uživajte u ukusnom obroku!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari