Sezona bundeva je počela i pored ukusnih slatkih pita mi uživamo u receptu koji se priprema za svega desetak minuta, koji će vas zasiti nakon napornog radnog dana! Pastu od bundeve možete pripremati u večernjim časovima i uživati uz čašu vina, ali je idealna i kao ručak za celu porodicu. Obradovaće joj se i najmlađi članovi porodice, sigurni smo da ćete je zavoleti bar upola od onoga koliko je mi volimo!
Predstavljamo recept za pastu od bundeve!
NE PROPUSTITE: Fredda pasta je brz i osvežavajući obrok!
Potrebni sastojci:
- 1 pakovanje paste po želji
- 300gr očišćene bundeve
- dve glavice crvenog luka
- 100ml pavlake
- maslinovo ulje
- so i biber
- beli luk po želji
- susam
Način pripreme:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckani crveni luk i ako volite, dodajte dva do tri čena belog luka.
Zatim kada luk dobije zlatno žutu boju dodajte bundevu u tiganj, neprestano mešajte narednih desetak minuta.
Dobićete glatku smesu i tada je vreme za dodavanje dve supene kašike susama i pavlaku, ali začine po želji.
Mi obično koristimo prstohvat bibera i pola kašikice soli.
Lagano mešajte i postepeno smanjujte temperaturu, sos od bundeve spreman je za svega 12 do 15 minuta krčakanja.
Predlažemo vam da u isto vreme na klasičan način, koji je opisan na pakovanju špageta, iste skuvate i zatim dodate u tiganj.
Sve dobro promešajte, možete dodati malo parmezana kao dekoraciju i listove mladog, bebi španaća.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari