Danas rušimo tabue o pasti, možda niste znali ali ona može biti zdrava. Ovog puta pripremale smo Primavera pastu koja u osnovi ima povrće, a kako su letnji meseci idalje u toku zaista se čovek može poigrati sa različitim vrstama svežeg povrća i pružiti sebi poslepodnevni užitak u vidu ručka. Recept je kao što ste navikli do sada- brz i ukusan.
Ideja za ručak je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Kako napraviti bademovo mleko kod kuće?
Moramo da napomenemo da smo mi u okviru MJTS tima ovog puta spremale recept sa makaronama, jer su nam bile pri ruci ali se u osnovi koriste špagete.
Potrebni sastojci:
- jedno pakovanje špageta ili makarona po želji
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 sveže paprike
- 1 manja tikvica
- 200gr pečuraka (po želji)
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašičice soli
- biber po želji
- 4-5 čenova belog luka
- 200gr rendanog sira
Način pripreme:
Najpre skuvajte testeninu u slanoj vodi, možete pratiti klasično upustvo sa kesice testenine.
Iseckajte povrće i stavite beli luk da se proprži na 5 minuta u tiganju na kom je prethodno zagrejano maslinovo ulje.
Kada beli luk zamiriše dodajte iseckan crni luk i pržite naredna dva do tri munuta a zatim sklonite sa vatre.
Možete u posudi u kojoj se kuva testenina dodati ostalo povrće kako bi se u narednih desetak minuta blago obarilo ali ipak ostalo hrskavo.
Zatim procedite vodu i pomešajte dobijenu testeninu sa prženim lukom.
Možete po želji dodati još svežeg povrća, ne morate se strikno pridržavati recepta.
Za kraj, pospite sirom!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari