Ukoliko tražite zdrav a brz recept za ručak u kom će uživati i najmlađi naredni redovi će vas iznenaditi. Bilo da deca vole povrće ili ne, u narednom receptu je brokoli tako odabran i spojen sa drugim namirnica da sve generacije uživaju u sočnom ručku. Savršen je za sam početak nedelje, kada imamo more obaveza i kada nam je potreban zdrav obrok uz koji ćemo se opustiti i u čijem ćemo ukusu uživati sa porodicom.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: Kako napraviti ukiseljeni đumbir za suši?
Potrebni sastojci:
- 1 glavica brokolija
- kafena kašičica soli i bibera- pomešano
- 3 čena belog luka, mlevena
- 200gr rendanog parmezana
Način pripreme:
Stavite šerpu sa vodom na tihu vatru i kada voda proključa iscepkajte prstima brokoli u male komade i dodajte u vodu da se skuva. U ključaloj vodi brokoli će se kuvati narednih 15tak minuta, a do tada ignječite beli luk ili ga ispasirajte kroz mašinu.
Kada brokoli bude spreman prebacite ga u činiju u kojoj ćete služiti pastu začinite sa pripremljenim biberom i soli i po želji dodajte malo rastopljenog maslaca.
U šerpu u kojoj ste kuvali brokoli sada možete skuvati šapgete po upustvu sa kutije i zatim u tiganju na malo putera propržiti brokoli sa belim lukom i dodati parmezan. Dovoljno je pržiti taman toliko da se parmezan rastopi.
Prespite u činiju za posluženje zajedno sa špagetama, dobro izmešajte i po želji dodajte još malo parmezana.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari