Đumbir je omiljeni prilog uz suši, i ako ste probali da ovo jelo napravite kod kuće, već znate da đumbir koji je identičan kao u restoranu nemate gde da kupite. Mi smo istraživali i došli do zaključka da vrlo lako i jednostavno može da se pripremi kod kuće, pa više nema razloga da ne bude na vašoj trpezi. Ne treba vam puno vremena ni umeća! Vasabi ćete već lakše naći, a njegov zadatak je, baš kao i đumbirov, da naglasi delikatan ukus ribe!
Recept za ukiseljeni đumbir za suši sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA UKUSAN, OSVEŽAVAJUĆI SMUTI!
Sastojci:
- 200 gr đumbira
- Kašičica soli
- Kašičica šećera
- 100 ml pirinčanog sirćeta (može bilo koje u roze boji)
Priprema:
- Oljuštite đumbir nožem.
- Ljuštačem isecite đumbir na tanke komade i stavite u posudu. Dodajte so i pomešajte. Potrebno je da odstoji 45 minuta do sat vremena. Tako će pustiti vodu, i treba ga zatim iscediti na papirnom ubrusu.
- Kada je đumbir odstojao, u jednoj džezvi zagrejte 100 ml sirećeta sa kašikom šećera i kada provri, prelijte preko suvog đumbira.
- Ostavite da se ohladi i odložite u frižider.
- Sutradan je spreman za upotrebu i serviranje.
- Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari