Potreban vam je brz i ukusan obrok za užurbano poslepodne? Isprobajte sočne veganske burgere koji su idealni za jesenje dane, jer su sačinjeni od bundeve. Spoj slatkog i slanog nama je u prvi mah izgledao čudno ali nas je miris a zatim i ukus ovih Burgera razuverio! Ukoliko vam dolaze gosti, setite se ovog recepta isprobajte zajedno nešto novo i specifično.
Predstavljamo vam Veganske Burgere od bundeve.
NE PROPUSTITE: Potaž od šargarepe i đumbira jača imunitet!
Potrebni sastojci:
- 200gr izrendane bundeve
- 200gr šampinjona
- 2 kašike brašna
- 1 crni luk
- so, biber
- biljno ulje po želji
- zemičke za burger po želji, dodatni prilozi u vidu salate po želji
Način pripreme:
Izrendajte bundevu, isecite šampinjone na sitno i zatim ih pomešajte sa bundevom.
Iseckajte crni luk i pomešajte ga sa prethodnom smesom, dodajte začine.
Zatim pomešajte jednu kašiku biljnog ulja sa brašnom tako da dobijete lepljivu smesum, ako nije dovoljno lepljiva dodajte još ulja.
Sve zajedno pomešajte u jednoj činiji, cilj je dobiti sjedinjenu smesu koje su brašno i ulje povezali.
Pržite na tihoj vatri 10minuta, a zatim po želji stavite u lepinju i obogatite salatama.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari