Domaći hleb sa maslinama prave različite kulture širom sveta, posebno je popularan u Grčkoj. Ukoliko ste uživali u specifičnom ukusu ovog hleba tokom godišnjeg odmora sada ga možete napraviti u svom domu. Neće vam sama priprema oduzeti mnogo slobodnog vremena, a čitava porodica uživaće u ukusu i mirisu hleba sa maslinama.
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Ideja za ručak: Pasta sa bundevom!
Potrebni sastojci:
- 450gr brašna za hleb
- 1 kvasac
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 150gr maslina
Način pripreme:
Pomešajte suve sastojke u većoj činiji, tačnije brašno, so i origano a zatim razvrite kvasac u kocki i dodajte smesi.
Dobro izmešajte smesu kako bi se kvasac lepo rasuo po brašnu.
Zatim dodajte beli luk u prahu i sitno iscekane masline.
Prelijte smesu sa 200ml hladne vode, ali tako da drugom rukom mešate kako bi smesa postala kompaktna.
Ostavite da odstoji na toplom, narednih 45minuta.
Kada testo naraste zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite u plehu 20 minuta.
Uživajte u ukusnom hlebu!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari