Italijani su izmislili nebrojano različitih recepata za pastu, mi obožavamo one u kojima su pomešane zdrave namirnice sa mesom i pečurkama. Fredda pasta je idealna za tople dane u kojima ne želite da dodatno zagrevate kuhinju i pripremate ručak satima. Mi je smatramo savršenom za petak popodne, kada želimo da se odmorimo i uživamo u ručku uz čašu vina.
Nadamo se da će se i vama dopasti!
NE PROPUSTITE: Recept za gulaš od šampinjona
Potrebni sastojci:
- 400gr testenine po želji
- 250gr tunjevine
- 150gr sitnog sira
- 1 manja rendana tikvica
- 4-5 čeri paradajza
- 7-8 iseckanih maslina
- 1 žuta ili crvena paprika
- prstohvat soli i bibera
- zelena salata za dekoraciju
Način pripreme:
Zapravo je priprema testenine vrlo jednostavna, odbrano testo skuvajte po preporuci sa kesice.
U jednom tiganju možete blago propržiti rendane tikvice, samo da se blago zarumena a zatim ih pomešajte sa maslinama, sečenih čerijem i drugim povćem.
Tiganj sklonite sa šporeta i u njega dodajte sitan sir i tunjevinu, začinite i za kraj u mešavinu dodajte testeninu.
Predlažemo vam da služite ručak i dubokim tanjirima ina površinu istih stavite po nekoliko listova zelene salete koji će ih dekorisati.
Možete služiti uz čašu belog vina.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari