Ukoliko želite brzu tortu u kojoj se nalaze mrvice čokolade i keksa- ovo je pravi recept za vas! Mi vam ga predlažemo pred vikend, kako bi na miru mogli da uživate u neodoljivom ukusu torte i pritom odmorite sa svojom porodicom. Oduševljenje neće izostati bilo da tortu pripremate za članove porodice, prijatelje ili planirate recept za odložite sa strane kako bi ga iskoristili prilikom pripreme Usrkšnjih ćakonija. Na vama je odluka kada ćete isprobati recept koji je nas odborio sa nogu.
Predstavljamo vam veličanstvenu Oreo tortu sa kafom!
NE PROPUSTITE: Brzi i neodoljivi mus od čokolade!
Potrebni sastojci:
oko 15 kolačića Oreo keksa
150gr margarina
100ml ulja
250gr šećera
5 jaja
4 šolje brašna za kolače
kesica praška za pecivo
Sastojci potrebni za glazuru:
150gr putera ili margarina
100gr šećera u prahu
5 supene kašike punomasnog mleka
3 kašike granulirane kafe
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite tri pleha, ili jedan u kom ćete tri puta izliti smesu.
Izmrvite Oreo keks na sitne komadiće, nemojte ga provlačiti kroz mašinu jer je cilj da ostanu malo veći, hrskavi komadići.
Umutite mikserom margarin i dodajte ulje a kada smesa omekša dodajte šećer i zatim dodajte jedno po jedno jaje, sve dok smesa ne postane bledo žuta.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Lagano dodajte mokre sastojke u smesu sa brašnom i mešajte testo sve dok ne razbijete većinu grudvica.
Zatim možete dodati Oreo i podeliti testo na tri dela i peči ih u plehu oko 25minuta.
Umutite margarin, šećer u prahu, mleko i so, mutite dok ne postane penasto. Dodajte kafu koju ste prethodno skuvali na klasičan način, sa vodom (jedna šolja) i zatim promešajte sve sastojke.
Mažite redom kore i preklopite ih a za kraj možete tortu premazati ostatkom glazure i eventualno u ostatak dodati slatku pavlaku i premazati tortu ako želite deblji sloj.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari