Danas pravimo ukusan, slastan i penast japanski kolač koji ćete zasigurno obožavati! Ovaj kolač se već godinama ubraja u najpopularnije poslastice na svetu i bila bi prava šteta da ga ne isprobate. Treba da mu date šansu, jer može lako da postane omiljen u vašem domu. Potrebno vam je samo tri sastojka, a rezultat će vas oduševiti. Na internetu možete da pronađete mnogo varijacija ovog kolača, ali vam savetujemo da prvo isprobate originalni recept.
Originalni recept sledi u nastavku.
NE PROPSUTITE: RECEPT ZA MAFINE SA KAFOM
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 grama bele čokolade (možete koristiti i tamnu, ako više volite=
- 120 grama kremastog sira
Priprema:
- Odvojite belance od žumanceta i stavite belanca u frižider. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a onda otopite čokoladu na pari.
- Belanca mutite sve dok ne dobijete gust sneg, a žumanca umutite odvojeno.
- Otopljenu čokoladu pomešajte sa sirom i mešajte ručno, dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Zatim dodajte žumance, nastavite da mešate, pa na kraju i belance.
- Nauljite papir za pečenje i izaberite okrugli kalup za kolače. Dodajte smesu i sipajte je polako, kako bi bila ravnomerno raspoređena.
- Kalup treba da stavite u pleh u kome je vruća voda.
- Pecite prvo 15 min na 180 stepeni, a onda smanjite rernu na 160 stepeni i pecite još 15 minuta. Nakon pola sata, ugasite rernu i ostavite da odstoji u rerni još 15 minuta.
- Kada se kolač ohladi, možete odozgo da pospete prah šećer.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari