Ako vam se jede nešto slatko ili želite da oduševite svoje goste, imamo recept kom je teško odoleti! Ova torta zahteva pravljenje kore i dva fila, ali mora da odstoji bar 5h u frižideru, pa je najbolje da je pripremite dan unapred. Savršenog je ukusa i verujemo da će se dopasti svima koji uživaju u punom, kremastom ukusu čokolade. Kao i uvek, izabrali smo provereni recept sa kojim nema greške. Vi nam obavezno javite utiske i pošaljite fotografije da vidimo kako je vama torta ispala.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA ČUVENI JAPANSKI KOLAČ
Sastojci:
Za koru:
300 gr Oreo ili sličnog keksa, sitno izmrvljenog (najbolje je koristiti secko)
2 kašike šećera
80 gr maslaca, sobne temperature
Fil 1:
50ml punomasnog mleka
200 gr tamne ili mlečne čokolade
2 kašičice nes kafe
300 gr neutralnog sira
100 gr šećera
2 velika jaja
Fil 2:
2 velika jaja
200 ml slatke pavlake
100 čokolade (tamne ili mlečne)
Priprema:
- Pripremite okrugli kalup, postavite pek papir i malo nauljite površinu.
- U secku ili drugom procesoru za usitnjavanje, izmrvite keks i dodajte šećer. Polako dodajte puter da se smesa sjedini. Postavite na kalup i oblikujte rukama (kora treba da se podigne sa strane, do pola pleha)
- Pecite na 180 stepeni 12 minuta.
- Prvi fil se pravi tako što rastopite mleko i čokoladu, konstantno mešajući. Dodajte nes kafu, pa sklonite sa vatre.
- U posudi za mešanje dodajte krem sir i šećer, i mutite mikserom nekoliko minuta. Dodajte jaja i čokoladnu mešavinu, pa mutite na srednjoj brzini. Dobijenu smesu prelijte preko kore u ravnomernom sloju. Pecite tridesetak minuta, dok spoljne ivice ne izgledaju zategnuto.
- Tortu ostavite da se hladi u rerni oko sat vremena, ovaj trik će vam pomoći da torta nigde ne napukne.
- Kada se ohladi, stavite u frižder, a u međuvremenu mutite žumanca i šećer. Slatku pavlaku i čokoladu mutite na vatri i mešajte.
- Polako sjedinite žumanca i čokladnu mešavinu i ostavite da se ohladi.
- U drugoj posudi izmutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg, a onda dodajte čokoladnu mešavinu.
- Prelijte kolač drugim filom i ostavite ga odstoji 5h ili preko noći.
Torta je nakon toga spremna za serviranje! Prijatno
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari