Lazanj su mnogima omiljeno jelo! Uglavnom ih pravimo sa mlevenim mesom, ali nismo mogli da odolimo receptu sa piletinom. Ukusan je, kremast je i idealan onda kada ne znate šta biste da pravite za ručak ili večeru. Ovo nisu tradicionalne lazanje, ali ako ih često jedete, sigurno smo da će vam ovaj recept doneti pravo osveženje. Za pravljenje lazanja sa piletinom vam je potrebno manje od sat vremena, a možete ih spremiti i dan unapred, jer ostaju ukusne i sveže i sutradan.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA SOČNU MUSAKU OD KUPUSA
Sastojci:
2 kašike putera
2 čena belog luka, izmrvljenog
Manji luk, iseckan
150 gr pečuraka, isečenih
100 gr spanaća
350 ml mleka
120 gr parmezana
120 gr rikota sira
Kašičica bibera, soli, peršuna i ostalih začina po želji
600 gr piletine, ispržene i iseckane
150 gr pančete, isečene
Pakovanje lazanja
Priprema:
- U voku ili dubljem tiganju, na puteru, ispržite beli i običan luk. Dodajte spanać i dve kašike vode, i mešajte dok voda ne ispari. U drugom tiganju ispržite piletinu.
- Dodajte parmetan, rikotu, peršun i ostale začine. Onda dodajte mleko, i pojačajte vatru, da sve zajedno provri i da krene da se zgušnjava. Sada dodajte piletinu i sve izmešajte.
- U vatrostalnoj posudi koju ste premazali puterom, ređajte lazanje i namažite prelivom. Dodajte još sira po želji i poređajte pančetu.
- Pokrijte lazanje folijom i pecite oko 35 minuta. Nakon toga, sklonite foliju i ostavite u rerni još tri minuta.
Poslužite dok je toplo. Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari