Musaka od kupusa je ukusan ručak, ali i večera za celu porodicu kojom možete oduševiti i najmlađe ukućane. Mi obožavamo ukus sočne musake od kupusa i mesa ali i činjenicu da je ovo jelo savršeno uredno, seče se poput kolača i možete ga savršeno dekorisati u okviru tanjira za goste. Ne treba vam puno vremena za pripremu, a kako je zima na izmaku vreme je da potrošite zalihe kupusa i nagradite svoje telo vitaminom C i sočnim ručkom koji će vas održati sitim tokom celog poslepodneva.
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Ideja za ručak - hrskava testenina sa piletinom i parmezanom!
Potrebni sastojci:
650 g kupusa
jedan isceđen limun
1 zelena paprike
malo peršuna, po sopstvenom nahođenju
5 čena belog luka
glavica crnog luk
3 kašike brašna
jedno jaje
100ml mleka
dve kašike maslinovog ulja
400gr mlevenog mesa po želji
rendani sir po želji
Način pripreme:
Iseckajte kupus na sitne komadiće, možete koristiti svež ali i kiseli kupus koji će jelo učiniti jačim. Zatim iseckajte luk i drugo povrće na sitne komadiće i pomešajte ih u velikom činiji.
Namažite vatrostalnu činiju uljem i zatim poređajte red iseckanog povrća, neka bude debljine od jedan prst, pospite mleveno meso. Ovaj redosled ponavljajte na klasičan način sve dok vam ne nestane mesa i dok se vatrostalna posuda ne napuni, neka završni red bude upotpunjem kupusom.
Pomešajte sok od limuna, mleko i jaja u zasebnoj činiji i dobro izmešajte. Dodajte brašno i ako smesa bude suviše gusta dolijte dodatnu količinu mleka, tako da dobijete smesu nalik čorbi.
Prelijte musaku i spustite u zagrejanu rernu da se peče narednh 45 minuta.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari